64 voordelen koolhydraatarm dieet
26 januari 2023 

64 voordelen koolhydraatarm dieet

Koolhydraatarme diëten hebben veel voordelen en winnen daarom aan populariteit. Zelf eet ik al koolhydraatarm vanaf januari 2017 en ik ben van plan dit mijn leven lang te blijven doen.

Wat zijn de grootste voordelen van een koolhydraatarm dieet? Het is een manier om af te vallen en ontstekingen te verminderen en de algehele gezondheid te verbeteren, je krijgt ook meer energie. Verder zijn er nog veel meer voordelen, zie dit artikel.

Wat is een koolhydraatarm dieet?

Een koolhydraatarm dieet is een dieet waarbij het merendeel van je dagelijkse calorieën afkomstig is van voedselbronnen die weinig koolhydraten bevatten. Met weinig moet je denken aan 50 tot 75 gram koolhydraten per dag. Als je koolhydraatarm wilt afvallen, dan moet je ook minder calorieën tot je nemen dan je verbruikt.

Dit type dieet heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen, omdat steeds meer mensen manieren zoeken om af te vallen en hun algehele gezondheid willen verbeteren. Koolhydraatarme diëten worden vaak aanbevolen door gezondheidsdeskundigen als een manier om af te vallen en meer energie te krijgen.

Wanneer mensen denken aan koolhydraatarme diëten, denken ze vaak aan strikte maaltijden en het niet kunnen eten van hele voedselgroepen vanwege hun dieet. Maar dit hoeft niet het geval te zijn.

Een koolhydraatarm dieet kan worden aangepast aan individuele behoeften en doelen en het kan een verscheidenheid aan gezonde voedingsmiddelen bevatten, die zowel lekker als voedzaam zijn.

Verschillende soorten koolhydraatarme diëten

Een koolhydraatarm dieet is een dieet waarbij koolhydraten worden beperkt en worden vervangen door eiwitten, vetten en vezels. Sommige koolhydraatarme diëten beperken bepaalde soorten koolhydraten, zoals geraffineerde en verwerkte koolhydraten, terwijl andere alle soorten koolhydraten beperken.

De meest populaire koolhydraatarme diëten zijn het ketogeen dieet, het Atkins dieet en het Paleo dieet of een variant daarop. Deze diëten richten zich allemaal op het verminderen van koolhydraten en het vervangen ervan door eiwitten, vetten en vezels.

Het primaire doel van een koolhydraatarm dieet is het verlagen van je bloedsuiker- en insulinespiegel. Je mist dan de bloedsuikerdip, dat gevoel dat je na een maaltijd helemaal inkakt, dus meer energie na je hoofdmaaltijd.

Zelf heb ik mijn eigen koolhydraatarme dieet, dat bestaat uit 6 hoofdpunten, de KLAMMO. Want met alleen koolhydraatarm eten en drinken, ga je niet afvallen. En al helemaal niet blijvend, daar is echt nog meer voor nodig.

64 voordelen van een koolhydraatarm dieet

Het volgen van een koolhydraatarm dieet heeft vele voordelen, waaronder:

1. Gewichtsverlies

Met een koolhydraatarm dieet kan je gewicht verliezen door het aantal calorieën dat je consumeert te verminderen.


2. Verminderen van ontstekingen

Een koolhydraatarm dieet kan ontstekingen verminderen, wat verschillende chronische ziekten kan helpen voorkomen of verminderen.

3. Verbeterde gezondheid

Een koolhydraatarm dieet kan je algehele gezondheid helpen te verbeteren, door het risico op hartziekten, beroertes, diabetes en andere gezondheidsaandoeningen te verminderen.

4. Je hebt meer energie

Een koolhydraatarm dieet kan je energieniveau helpen verhogen, waardoor je actiever en productiever kunt zijn gedurende de dag.

5. Je eet minder suiker

Het is een groot probleem dat we allemaal veel te veel suiker binnenkrijgen. Als je koolhydraatarm eet, ga je vanzelf minder suiker eten, omdat koolhydraatarme producten veel minder of geen suiker bevatten.


6. Minder suiker is minder calorieën

Een extra voordeel als je minder suiker eet, is dat je over het algemeen ook snel minder calorieën eet, want snoepen van zoetigheid kan dan eigenlijk al niet meer.

7. Minder suiker dips

Verder heb je nog een voordeel van minder suiker eten, dat is dat je je veel beter voelt, rustiger. Omdat je minder schommelingen van je bloedsuikerspiegel hebt. Bij het eten van veel snelle suikers, krijg je vaak een suikerdip, die heb je nu niet meer.

8. Diabetici hoeven minder insuline te spuiten

Mensen die diabetes hebben, die moeten insuline spuiten als ze koolhydraten eten of drinken. Zij hoeven bij koolhydraatarm eten dus minder insuline te spuiten. 

9. Diabetici worden stabieler in hun bloedsuikers

Er is minder kans op schommelingen door iets te veel of iets te weinig insuline te spuiten. Omdat je niet altijd precies weet hoeveel koolhydraten je eet. Eet je minder koolhydraten, dan is de kans dat je het fout doet afgenomen.

10. Koolhydraatarm dieet is makkelijk in de praktijk

Al met heel weinig kennis en met een kleine portfolio van koolhydraatarme producten, kun je al beginnen met koolhydraatarm afvallen. Koolhydraatarm is dus in de praktijk ook prima te doen voor beginners. Het wordt bij het toenemen van je koolhydraatarme kennis, steeds makkelijker.

11. Het koolhydraatarm dieet is goedkoop

Je kunt al je koolhydraatarme producten gewoon in de supermarkt kopen. Je hoeft dus geen dure dieetproducten als supplementen en shakes te kopen.


12. Koolhydraatarm dieet producten kopen is makkelijk

Het is ook een makkelijk dieet. Omdat je normale producten eet die je gewoon in de supermarkt kunt kopen en dus niet naar speciale winkels of coaches met producten moet.

13. Met een koolhydraatarm dieet kun je overal eten

Je kunt overal koolhydraatarm eten, omdat je normale producten eet, die andere mensen ook eten. Omdat je geen gebruik maakt van speciale dieetproducten als shakes, poeders, speciale repen enz. Hierdoor kun je ook gewoon in restaurants, een snackbar, McDonalds en bij je familie eten. Alleen maak je iets andere keuzes, dan mensen die niet koolhydraatarm eten.


14. Snelle recepten

Met een koolhydraatarm dieet kun je ook hele snelle maaltijden maken. In de ochtend een koolhydraatarme boterham met kaas of in de avond een kipfilet met spinazie, zo simpel is het. Dit zijn hele snelle recepten om te maken.

15. Je kunt zelfs kant en klare maaltijden eten

Bijvoorbeeld kant en klare salades met of zonder kip. Hoef je alleen maar de verpakking open te maken, sneller dan kant en klaar kan niet. Kant en klaar heeft soms meer koolhydraten, dus even opletten op de koolhydraten die vermeld staan op het etiket.


16. Er zijn tienduizenden gratis koolhydraatarme recepten

Het is ook niet moeilijk om koolhydraatarme recepten te vinden. Er zijn enorm veel kookboeken met koolhydraatarme recepten. Er zijn ook websites met koolhydraatarme recepten. Waar je gewoon gratis recepten kunt vinden, echt tien- of misschien wel honderdduizenden.

17. Altijd lekker koolhydraatarm eten te vinden

Doordat er zo ontzettend veel koolhydraatarme producten zijn. In de supermarkt liggen er echt tienduizenden, kun je altijd wel lekker koolhydraatarm eten vinden.

18. Veel verschillende recepten te maken

Doordat er zoveel koolhydraatarme producten zijn in de supermarkt, kun je veel verschillende recepten maken. Het is dus niet moeilijk om recepten te vinden, omdat je zoveel producten mag eten.


19. Speciale koolhydraatarme producten in supermarkt

Koolhydraatarm is al heel lang populair, dus zijn de supermarkten hier op ingesprongen. Hierdoor liggen er bij de supermarkten heel veel speciale koolhydraatarme producten.

Zoals koolhydraatarm brood, couchette spaghetti, bloemkoolrijst enz, dit zijn producten die ze speciaal hebben liggen voor mensen met een koolhydraatarm eetpatroon.

20. Speciale (web)winkels met koolhydraatarme producten

Door de populariteit van koolhydraatarm zijn er zelfs hele speciale koolhydraatarme producten ontwikkeld. Producten die normaal gesproken echt niet in een koolhydraatarm dieet passen, kunnen nu ook gegeten of gedronken worden.

Het zoet is dan vervangen door zoetstof, zodat je zelfs de hele zoete producten, die normaal gesproken uit veel suiker bestaan, ook koolhydraatarm kunt eten. Bijvoorbeeld koolhydraatarme hagelslag, koolhydraatarme arme chocoladepasta, koolhydraatarme jam, koolhydraatarme pizza, koolhydraatarme pannenkoeken, enz.

21. 1 maaltijd voor iedereen

Je hoeft dus geen aparte maaltijden te maken voor andere gezinsleden die niet op dieet zijn. Je kunt voor anderen wel gewoon de aardappels koken als zij die wensen en jij eet gewoon iets meer groente met vlees of vis en jij eet dan geen aardappels.

Je kookt dus geen extra producten voor jezelf. Zo werkt het vaak, binnen de mogelijkheden, maak jij net iets andere keuzes. Aardappels niet en iets meer groente.

22. Koolhydraatarm is gezond

Je eet heel veel groenten en meestal vlees of vis. Vooral omdat je meer groenten eet, is het eigenlijk een heel erg gezond eetpatroon, wat je je leven lang kunt volhouden. Eet je ook wat minder calorieën dan je lichaam nodig heeft, dan is het nog een dieet ook.

23. Je blijft makkelijker op gewicht

Als je koolhydraatarm gaat of blijft eten, kun je makkelijker op gewicht blijven. Omdat het een eetpatroon is, waar je minder suiker eet. Vaak beginnen mensen met een koolhydraatarm dieet en als ze zijn afgevallen en koolhydraatarm blijven eten, is het een eetpatroon geworden, waarmee je op gewicht blijft, zoals dat bij mij persoonlijk nu het geval is.

24. Je kunt veel afvallen

Je kunt een onbeperkt aantal kilo’s afvallen met een koolhydraatarm dieet. Meer dan 1 kg per week moet je echt niet willen afvallen, maar je kunt heel lang doorgaan. Als je 1 kg per week gezond wilt afvallen en je wilt 50 kg kwijt, dan heb je dus gewoon 50 weken nodig. Dus veel kilo’s moeten afvallen, is lang moeten volhouden.

Zolang je minder calorieën blijft eten dan je nodig hebt, zolang blijf je ook afvallen, maar je hoeft er dus niet veel raars voor te doen.


25. Koolhydraatarm is zeer makkelijk te leren

Het is eenvoudig. Je moet maar even een paar dingen weten om te kunnen starten. Hoe meer kennis je opdoet, hoe makkelijker het wordt.

26. Gratis eetdagboek app’s kunnen gebruiken

Als je een eetdagboek app gebruikt is het helemaal makkelijk. Want dan leer je razendsnel wat koolhydraatarme producten zijn als je ze invoert of scant.


27. Je kunt nog steeds een grote maaltijd eten

Het is af en toe ook gewoon lekker om een groot bord met eten naar binnen te kunnen werken. Daar heb je af en toe behoefte aan en met koolhydraatarm eten kan dat gewoon.

28. Koolhydraatarm eten ligt dicht bij de Nederlandse maaltijd

Als jij op een Nederlandse manier eet, hoef je eigenlijk heel erg weinig te veranderen. Ben jij gewend aardappels, groenten en vlees te eten. Dan laat je de aardappels weg en eet je wat meer groente en dan eet je al koolhydraatarm.

29. Je kunt nog steeds snoepen

Nee, niet zomaar alle snoep, zoals een Mars, lollies, wine gums, drop enz, want dat zijn suikerbommen, dus niet koolhydraatarm. Wat wel kan, is speciaal gezoet snoep kopen. Zelfs de supermarkt heeft koolhydraatarm snoep, vaak noemen ze het dan suikervrij.

Let wel echt goed op de etiketten. Want suikervrij is niet altijd zonder de natuurlijke suikers van de producten. En natuurlijke suiker is ook gewoon suiker. Vaak zie je dat speciale koolhydraatarme (suikervrije) producten, wel koolhydraten hebben, maar dat de koolhydraten voor een groot deel polyolen zijn, die passen wel in een koolhydraatarm dieet.

Verder is het raadzaam voorzichtig te zijn met snoepen. Want vaak heeft dit speciale snoep een laxerend effect. De ene zoetstof is de andere niet. Het kan echt hele vervelende gevolgen hebben als je een hele zak drop op eet.

Ik had eens een heel zakje suikervrij drop op gegeten, heb er een avond en nacht lang “lol” van gehad. Het geluid van mijn rommelende maag en darmen was goed hoorbaar en zeer vervelend.


30. Nog steeds frisdrank drinken

Een heel groot voordeel voor mij in ieder geval persoonlijk, van een koolhydraatarm dieet, is dat je nog steeds frisdrank kunt drinken.

Je kunt bij koolhydraatarm afvallen gewoon frisdrank drinken. Als je de koolhydraat arme varianten maar neemt, dus die 0 calorieën hebben. Deze frisdranken hebben ook geen koolhydraten en die passen dus prima in het koolhydraatarm dieet.

Er zijn mega veel soorten, echt tientallen soorten, van bijna elke soort als Sinas, Cola, Up enz, is wel een koolhydraatarme variant. Zelfs van de huismerken, dus goedkoop.

31. Sporten is niet nodig

Afvallen doe je door minder calorieën tot je te nemen dan je verbruikt. Ja, zo “simpel” is het. Als je wilt afvallen, kun je dus minder calorieën tot je nemen (diëten), maar je kunt ook je calorieverbruik verhogen door te sporten.

Je moet echter enorm veel en dagelijks gaan sporten als je flink wilt afvallen. Houd je niet van sporten, dan is dit niet te doen. Met anders eten kan het dus ook. Heb ik zelf bewezen, 24 kilo afgevallen in 6 maanden, zonder te sporten. Sport je al, vind je het wel leuk, lekker blijven doen, het is gezond.

Sport je niet, houd je niet van sporten, doe het dan niet als je begint met afvallen. Doe 1 ding goed, houd focus. Sporten is gezond, maar niet nodig om af te vallen.


32. Je kunt koolhydraatarme taarten en gebak eten

Er zijn bakkers die koolhydraatarme taarten en gebak verkopen. De taarten zijn dan met zoetstoffen en speciaal koolhydraatarm meel gemaakt. Je kunt ook zelf taarten en gebak gaan bakken natuurlijk. Er zijn veel mensen die dat leuk vinden. Ooit hoop ik het zelf ook te gaan proberen.

33. Je kunt brood, crackers of beschuit blijven eten

Bij veel diëten kan het niet, bij koolhydraatarm kan het wel, doordat er koolhydraatarm brood bestaat. Het ligt zelfs gewoon in de supermarkt. Je hebt ook koolhydraatarme crackers en als je af en toe een volkoren beschuit neemt past dat ook prima in je koolhydraatarme dieet.


34. Je kunt yoghurt blijven eten

Veel mensen eten yoghurt in de ochtend. Dat kan gewoon nog. Als je kiest voor een Griekse yoghurt of andere variant met nog iets minder suiker, doe je het nog beter.

35. Je kunt kwark blijven eten

Veel mensen eten kwark in de ochtend, dat kun je blijven doen. Let op dat je een koolhydraatarme soort kiest, maar die zijn er zeker.

36. Niet speciaal te koken

Je hoeft niet speciaal te leren koken. Omdat het normale producten zijn die je kookt, zoals groente, vlees, vis. Je kunt dus koken zoals je altijd kookt. Laat de aardappels weg en eet wat meer groente. Maar anders koken hoeft niet.

37. Makkelijke recepten

Je kunt hele makkelijke recepten maken. Gewoon een broodje met of zonder halvarine of roomboter met kaas. Een yoghurt of kwark in de ochtend, met of zonder wat aardbeien, noten of blauwe bessen. In de avond spinazie met een kipfilet of sperziebonen met een biefstuk, allemaal hele makkelijke recepten.

38. Boodschappen laten bezorgen

Omdat je geen speciale producten hoeft te kopen bij bijvoorbeeld een afvalcoach. Kun je gewoon je boodschappen bij je favoriete supermarkt bestellen en laten bezorgen.


39. Snacken in de avond

Een stukje kaas of een stukjes worst in de avond voor de TV, dat kan prima, is koolhydraatarm. Als je koolhydraatarme toast neemt, kun je ook een toastje met kaas, smeerworst, eiersalade, filet, enz, enz nemen.

Zelf neem ik vaak een Wasa Vezelrijke cracker, die breek ik dan in stukjes en dat zijn dan mijn toastjes. Als beleg, pindakaas, smeerworst, Johma salade, Franse roomkaas, filet, de mogelijkheden zijn eindeloos. 

Deze crackers van Wasa hoef ik ook niet apart te kopen, want ik eet overdag ook al vaak deze crackers. Maar een ander koolhydraatarme cracker kan ook prima.

40. Je mag melk drinken

Bij sommige diëten mag je ook geen melk meer drinken. Melk is niet heel koolhydraatarm, dus je moet wel een beetje opletten. Maar een mok melk krijg je meestal prima ingepast in een koolhydraatarm dieet.

Omdat melk erg veel belangrijke voedingsstoffen heeft, heb ik in mijn programma 1 mok melk per dag opgenomen in mijn dagmenu’s.


41. Mayonnaise

Mayonaise mag natuurlijk bij heel veel diëten niet. Bij een koolhydraatarm dieet kun je ook gewoon mayonaise nemen. Nee, niet onbeperkt, je moet wel een klein beetje opletten dat je niet te veel neemt. Want ga je teveel calorieën nemen, dan val je natuurlijk niet af.

42. Op een feestje dingen eten en drinken

Normaal gesproken kun je niet op een feestje wat eten, als je aan het diëten bent. Maar bij koolhydraatarm afvallen, kun je prima wat op een feestje eten. Denk daarbij aan stukjes kaas, stukjes worst, noten en soms staan er ook nog wel gezonde verse groenten als komkommer of tomaat, dat soort dingetjes.

43. Je kunt gevarieerd eten

Je kunt enorm gevarieerd eten, omdat er zo ontzettend veel koolhydraatarme producten in de supermarkten te koop zijn. Denk aan tienduizenden en misschien wel honderdduizenden producten. Terwijl je bij speciale dieetproducten normaal gesproken maar een zeer beperkte keus hebt.

44. Geen sociale eenzaamheid

Als je koolhydraatarm aan het afvallen bent, heb je geen last van sociale eenzaamheid. Met sociale eenzaamheid bedoel ik, dat je dus mee kunt doen met de groep, je familie, vrienden of collega’s..

Je kunt namelijk gewoon mee naar de McDonalds, naar een snackbar, mee uit eten naar een restaurant of meedoen met feestjes. Je kunt in principe gewoon met alles meedoen, wat normaal gesproken niet met dieetproducten kan. Maar met koolhydraatarm afvallen kan dat wel, je maakt alleen iets andere keuzes.


45. Broodtrommel mee naar je werk

Je kunt nog steeds net zoals je dat misschien vroeger deed, gewoon met een broodtrommeltje naar je werk of naar school. Je kunt namelijk gewoon nog steeds brood, crackers of een yoghurt mee naar je werk of school nemen.

46. Vrijheid

Doordat er zo ontzettend veel mogelijkheden in producten zijn, wordt je eigenlijk bijna niet beperkt. Je hebt een enorme vrijheid om te kiezen wat je wilt eten, terwijl je toch aan het diëten bent, dus dat is best wel heel bijzonder.

47. Je mag vet eten

Voordeel van koolhydraatarm afvallen is dat je ook gewoon vet mag eten. Bij heel veel diëten mag je geen vent eten. Omdat veel diëtiste en coaches ervan uitgaan dat vet slecht is, maar vet is helemaal niets slecht. Daarom mag je bij een koolhydraatarm dieet gewoon vet eten.

48. Betere ontlasting

Beetje een raar punt, maar je hebt ook betere ontlasting. Je hebt een stevigere ontlasting, in ieder geval persoonlijk heb ik dat. Om het even makkelijk te zeggen, je draait een mooiere drol en je hebt geen last van een dunne ontlasting.

49. Je kunt beperkt fruit eten

Je kunt nog steeds fruit eten, ook al moet je bij een koolhydraatarm dieet wel erg op de suikers letten. Misschien weet je het niet, maar de natuurlijk vruchtsuiker in fruit, is namelijk ook gewoon suiker. Er zijn echter nog steeds fruitsoorten die je in beperkte mate kunt eten.

50. Geen hongergevoel

Doordat je met een koolhydraatarm dieet, redelijk veel kunt eten, heb je ook echt het gevoel dat je vol zit en heb je dus geen hongergevoel.


51. Onbeperkt groente eten

De meeste groenten zijn zeer koolhydraatarm, dus groente kun je bijna onbeperkt eten.

52. Creatief in de keuken kunnen zijn

Als je van kokkerellen houdt, dus lekker bezig zijn in de keuken en recepten maken, dan kun je met koolhydraatarm helemaal los gaan. Er zijn websites met koolhydraatarme recepten, denk ook aan de allerhande met regelmatig een recept. Maar ook echte speciale koolhydraatarme recepten websites.

Er zijn ook koolhydraatarme recepten kookboeken. Eigenlijk is alles er wat je bij normale recepten maken ook hebt.

53. Als je niet van kokkerellen houdt of geen tijd hebt

Het omgekeerde, van het vorige punt, kan ook, lekker he al die vrijheid. Als je zoals ik niet van kokkerellen houd of gewoon een keer geen tijd hebt om te koken, dan kan dat ook. Je kunt eten laten bezorgen of ergens wat halen.

Je kunt zelfs kant en klare maaltijden in de supermarkt kopen. Denk bijvoorbeeld aan salades. Of complete maaltijdsalades waar bijvoorbeeld kip in zit. Dan koop je een kant en klare salade bak en ben je helemaal klaar en je bent ook nog  koolhydraatarm aan het afvallen (wel op de juiste versie letten natuurlijk).

54. Verpakte snacks voor onderweg

Er zijn keurig verpakte snacks om mee te nemen voor als je onderweg bent. Denk bijvoorbeeld aan een bifi worstje, gewoon maar even een voorbeeld. Dat is een perfecte koolhydraatarme snack en die kun je lang bewaren en die kun je gewoon in je tas stoppen en kun je makkelijk meenemen.

55. Niet van speciale producten afhankelijk

Bij sommige diëten moet je de producten bij een afvalcoach kopen of van een bepaald bedrijf. Dan hebben ze een bepaalde hoeveelheid speciale producten, zoals speciale repen, speciale shakes.

Bij koolhydraatarm eten heb je dat allemaal niet nodig. Je kunt gewoon naar je eigen vertrouwde supermarkt gaan en daar de producten kopen, er ligt mega veel.

56. Geen crashdieet nodig

Je hoeft geen ongezond crashdieet te gaan volgen om af te vallen. Bij veel diëten proberen ze je te laten afvallen middels een crash dieet. Dus door het eten van heel weinig calorieën. Dat is bij koolhydraatarm eten helemaal niet nodig.

Een koolhydraatarm dieet kun je gewoon inpassen in je dagelijkse leven en zo langzaam een koolhydraatarm eetpatroon ontwikkelen. Een koolhydraatarm eetpatroon kun je heel lang volhouden, eigenlijk je leven lang. Hierdoor hoef je helemaal niet te crashen, maar val je gewoon in een keurige gestage lijn maximaal 1 kg per week af.

1 kilo per week is echt het maximale wat je moet doen, hooguit in de eerste weken is het wat meer, maar daarna, meer dan 1 kilo per week moet je gewoon niet willen.

57. Met je gezin uit eten

Je kunt met het hele gezin naar een restaurant. Het hele gezin kan iets bestellen en jij kiest koolhydraatarm of ruilt iets met andere gezinsleden.


58. Niemand te vertellen dat je op dieet bent

Niemand hoeft het door te hebben dat je aan het afvallen bent. Je kunt namelijk gewoon meedoen met alles, zoals ik al eerder heb gezegd. Je kunt gewoon mee gaan naar een restaurant en je kiest gewoon ietsje anders. Op een verjaardag pak je ook gewoon een stukje worst en een stukje kaas, wat je zelf al had ingebouwd in je dagmenu.

Dus je kunt gewoon heerlijk meedoen met alles. Mensen hebben helemaal niet in de gaten dat je aan het afvallen bent. Je hoeft dus helemaal niet nee te zeggen, zoals “Nee dank je, ik ben aan het diëten” je doet gewoon mee. Je hoeft niets te zeggen, ze gaan vanzelf op een gegeven ogenblik wel zien dat je bent afgevallen.

Niet te vertellen dat je op dieet bent

59. Aanbiedingen in de supermarkt kunnen kopen

Doordat je je eten in de supermarkt koopt, kun je ook de aanbiedingen in de supermarkt kopen. Waardoor je dieet lekker goedkoop blijft.

60. Eigen merkproducten van de supermarkt

Je kunt ook de eigen merkproducten kopen, ook hierdoor heb je een minder duur dieet, want eigen merk producten zijn goedkoper.

61. Hele goedkope supermarkten

Je kunt zelfs in de hele goedkope supermarkten kopen, zoals de Lidl en de Aldi of de Vomar of de Plus. Al deze supermarkten hebben natuurlijk ook producten voor jou. Zelfs de speciale producten als koolhydraatarm brood of courgette spaghetti enz.

62. Zoetstof mag ook

Je mag ook zoetstof gebruiken, hierdoor kun je gewoon nog steeds koffie met ”suiker” drinken. Maar dan koffie of thee met zoetstof. Dus als jij niet koffie zwart kunt drinken, omdat je dat gewoon niet trekt, dan drink je gewoon een koffie zwart. En dan doe je er een zoetje in of een thee met een zoetje erin.

Dit geldt ook voor yoghurt, als jij die yoghurt niet kunt eten zonder suiker of zonder een toevoeging, dan kun je er ook gewoon zoetstof in doen, geen enkel probleem.


63. Geen Gastric Bypass nodig

Tegenwoordig worden er veel Gastric Bypass operaties uitgevoerd. Ik snap dat mensen er voor kiezen, want als afvallen niet lukt en je wordt zwaarder en zwaarder, dan zie je geen andere uitweg meer.

Zelf heb ik het voorstel ook in 2014 gehad en ik ben heel blij dat ik hem niet gedaan heb. Het duurde weliswaar nog steeds 6 jaar strijden tegen de kilo's, maar nu weet ik dat het ook anders kan.

Het kan dus ook met koolhydraatarm afvallen, dan heb je geen operatie nodig. Ja, je moet op je voeding blijven letten, maar dat gaat op een gegeven moment vanzelf.

Bij een Gastric Bypass blijf je feitelijk ook nog steeds op dieet, het is echt geen wondermiddel. En er zijn gewoon serieuze risico's aan verbonden.

Hoe gaat het als je op latere leeftijd vergeetachtig of dement wordt? Je moet namelijk om de zoveel tijd wat eten. Dat heb je ook bij koolhydraatarm, maar dan kun je het gemiste eten nog inhalen, bij een Gastric Bypass kan dat niet, omdat het lichaam niet veel tegelijkertijd kan opnemen.

64. Alle voordelen bij elkaar opgeteld

Door alle voordelen bij elkaar opgeteld, het zijn er dus tientallen, kun je mega veel afvallen, dus je kunt het heel lang volhouden met al deze voordelen. Omdat je het lang kunt volhouden, kun je ook veel afvallen. Stel dat je 52 kg zou moeten afvallen, dan moet je het dus 52 weken kunnen volhouden.

Dat kan dus alleen als je een dieet hebt, waarmee je ook echt heel lang op die manier kunt blijven eten. En met koolhydraatarm eten kan dat dus. Ik eet al vanaf januari 2017 koolhydraatarm, dat zijn al heel wat jaartjes.

Er zijn wel tienduizenden voordelen te bedenken

Ik zou echt nog wel tienduizenden voordelen kunnen noemen van een koolhydraatarm dieet. Als ik elk product zou opnoemen dat koolhydraatarm is, dan kom ik op tienduizenden producten.

Dus heb ik mij ingehouden qua producten, om alleen echt producten te noemen die veel mensen graag eten, maar die vaak niet passen in een dieet.

Zoals brood, yoghurt, vlees, vis, groente, pindakaas, kaas, vleeswaren, halvarine en roomboter, maar ook mayonnaise, melk, frisdrank…….. stoppen Rob, je slaat al weer door 🙂.

Oke, dan noem ik 2 soorten en dan houd ik op over gewone producten, denk alleen aan kaas. Hoeveel soorten kaas denk je dat er zijn? Bij Hanos (groothandel) zijn er alleen al 750 verschillende soorten kaas.

Hoeveel soorten vleeswaren zijn er wel niet? Op de website vleeschwaar staan al een aantal groepen, dat zijn er al tientallen. Maar van 1 zo een groep vleeswaar, bijvoorbeeld Filet Americain, zijn al weer vele tientallen soorten te koop.

Voorbeeld Filet Americain: met uitjes, met pesto, met knoflook, met peper, met uitjes, ei en mayonaise……….. de boodschap is wel duidelijk lijkt mij.

Soorten koolhydraatarme diëten

Er zijn verschillende soorten koolhydraatarme diëten. De meest populaire zijn het ketogeen, Atkins en Paleo dieet. Elk van deze diëten varieert in hun benadering van het verminderen van koolhydraten en het vervangen ervan door eiwitten, vetten en groenten.

Het ketogeen dieet is het meest strikte van deze diëten, waarbij je de inname van koolhydraten drastisch moet verminderen en vervangen door vetten en eiwitten. Persoonlijk vind ik dit een gevaarlijk dieet, het is in mijn ogen te extreem en ik heb al mensen gehoord die hiermee problemen hebben gekregen.

Het Atkins-dieet is minder streng en staat je toe meer koolhydraten te consumeren, maar vereist nog steeds dat je je consumptie van granen, peulvruchten en andere bewerkte voedingsmiddelen beperkt.

Het Paleo-dieet is vergelijkbaar met het Atkins-dieet, maar vereist ook dat je bewerkte voedingsmiddelen en zuivel elimineert.

Mijn eigen KLAMMO methode, heeft als grote verschil met alle andere diëten, dat ik geen moeilijke recepten wil maken en dat nagenoeg alle koolhydraatarme producten die ik voorstel in de supermarkt te koop zijn.

Ook vind ik het prima, dat je kant en klare maaltijden uit de supermarkt eet. Soms heb je gewoon geen tijd of zin om te kokkerellen, maar je wilt wel afvallen. Dan koop je gewoon een kant en klare koolhydraatarme salade en ben je in mijn ogen ook goed bezig.

Want dan maak je geen andere makkelijke verkeerde keuzes, zoals een zak patat, maar een keuze waarmee je wel afvalt en behoorlijk gezond is en zo pak je de meeste gezondheidswinst.

Conclusie

Kortom, een koolhydraatarm dieet is een geweldige manier om af te vallen, ontstekingen te verminderen en je algehele gezondheid te verbeteren. Een koolhydraatarm dieet heeft dus erg veel voordelen, de belangrijkste zijn gewichtsverlies, minder ontstekingen, een betere gezondheid en meer energie.

Als je je gezondheid wilt verbeteren en wilt afvallen, dan kan een koolhydraatarm dieet de juiste keuze voor je zijn. Door een koolhydraatarm dieet te volgen, kun je de ongelooflijke voordelen ervan plukken.

Neem gerust eens een kijkje in mijn e-learning programma via de video die staat op de pagina met de specificaties van mijn programma, dan krijg je al een beeld van mijn methode of vraag mijn gratis e-book aan, daar omschrijf ik mijn methode ook.

Over de schrijver
Reactie plaatsen