7 koolhydraatarme crackers om eens te proberen
05 januari 2024 

7 koolhydraatarme crackers om eens te proberen

Ben jij net als ik een fan van koolhydraatarme crackers, omdat je koolhydraatarm wilt eten of een koolhydraatarm dieet volgt? Geen zorgen, er zijn meer dan genoeg koolhydraatarme crackers.

Deze crackers zijn niet alleen heerlijk van smaak, maar passen ook perfect in een gezond koolhydraatarm eetpatroon. Of je nu een tussendoortje zoekt of een gezonde optie wilt als ontbijt of lunch, er is altijd wel een cracker die je lekker vindt.

Wat maakt een cracker koolhydraatarm?

Voordat ik de koolhydraatarme crackers ga bespreken, is het belangrijk om te begrijpen wat een cracker koolhydraatarm maakt. Koolhydraatarme crackers zijn een uitstekend alternatief voor traditionele crackers, omdat ze minder koolhydraten bevatten.

Dit betekent dat je kunt genieten van de heerlijke smaak en textuur van een cracker zonder dat je een hoge koolhydraatinname hebt. In tegenstelling tot reguliere crackers, worden koolhydraatarme crackers vaak gemaakt met koolhydraatarme meelsoorten zoals amandelmeel, sojameel en kokosmeel.

Deze meelsoorten bevatten minder koolhydraten dan tarwemeel, rogge en speltmeel, waardoor ze een geschikte keuze zijn voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen.

Daarnaast bevatten koolhydraatarme crackers vaak meer vezels en minder suiker dan traditionele crackers. Vezels helpen je langer vol te voelen en dragen bij aan een gezonde spijsvertering. Door te kiezen voor koolhydraatarme crackers, kun je dus genieten van een voedzame en vullende snack.

Waar koop je koolhydraatarme crackers

Persoonlijk ben ik een fan van online producten. Niet omdat het zo leuk is om daar te winkelen, want ik houd helemaal niet (meer) zo van winkelen. Nee, het is gewoon zo lekker makkelijk.

In de supermarkt kun je bijna al je voedingsmiddelen kopen en dit kan ook tegenwoordig dus ook online bij de supermarkten. En je hebt online ook nog eens de speciaalshops. Je hoeft dus de deur bijna niet meer uit.

Toch is het fijn als je producten in de stenen supermarkt kunt kopen en gelukkig hebben de supermarkten koolhydraatarme crackers in de schappen liggen.

In mijn schema geef ik een voorbeeld waar je de genoemde cracker kunt kopen, maar vaak is deze cracker bij nog veel meer supermarkten of online webshops te koop.

Hieronder een rijtje met supermarkten en speciaalshops, waar je koolhydraatarme crackers kunt kopen:

BELANGRIJK: Waar op letten bij koolhydraatarme crackers

De marketing afdelingen van de verschillende merken met koolhydraatarme crackers zijn met een soort wedstrijd bezig. Iedereen wil het liefst een zo laag mogelijk aantal koolhydraten op de verpakking kunnen zetten.

Best wel begrijpelijk, als je doelgroep consumenten zijn die koolhydraatarm willen eten. Maar dit maakt het vergelijken soms lastig. Want in eerste instantie denk je, ik pak de cracker met de minste koolhydraten.

Maar de verpakking is toch een beetje misleidend. Want niet elke cracker is namelijk even zwaar. Een cracker kan 5 gram wegen, maar ook 25 gram. Als je 1 cracker van 20 gram eet, is dat dus net zo veel als 4 crackers van 5 gram.

Dus dat een cracker van 5 gram weinig koolhydraten heeft, is eigenlijk geen kunst. Je hebt er ook minder aan, want je krijgt gewoon veel minder binnen, het is maar een hele kleine portie. Dan kun je net zo goed 1 zwaardere cracker in stukken snijden of breken, dan heb je ook een cracker met minder koolhydraten.

Wat ik maar wil zeggen is, kijk goed naar wat je koopt en vergelijk vooral het gewicht van de cracker met het aantal koolhydraten en hetzelfde geldt voor de calorieën.

De volgorde van de crackers staat op aantal koolhydraten per 100 gram aan crackers, dat vind ik eerlijker, ook al weegt een cracker maar bijvoorbeeld 5 gram.

Zo heb je een eerlijker vergelijk, want anders is het appels met peren vergelijken of duidelijker gezegd, lichtere - met zwaardere crackers vergelijken, dat geeft een vertekend beeld.

Er is meer dan koolhydraten

In dit artikel focus ik mij vooral op het aantal koolhydraten in de crackers. Maar een cracker bestaat natuurlijk uit meer dan koolhydraten. Zoals vezels, calorieën, vetten en andere voedingsstoffen als vitaminen.

De cracker die ik al jaren eet is de cracker Wasa vezelrijk. Het is niet eens een hele koolhydraatarme cracker als je alle crackers in dit artikel ziet. Dit komt vermoedelijk omdat Wasa de cracker nooit als koolhydraatarme cracker heeft bedoeld.

De cracker heet niet voor niets vezelrijk, dat was voor mij ook 1 van de redenen om jaren geleden deze cracker maar te omarmen. Ik at al Wasa crackers, de vezels leken mij belangrijk en de koolhydraten waren ook laag. Ondertussen zijn er veel meer crackers, met ook nog eens minder koolhydraten.

Maar besef dus, dat je ook moet kijken naar de andere voedingsstoffen. Als je een eetdagboek bijhoud, dan kun je in je totalen ook zien of je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt.

De hoeveelheid vezels halen zoals het voedingscentrum het opgeeft, blijft lastig. Als ik niet koolhydraatarm zou eten, was het helemaal onmogelijk om mijn vezels te halen (wit brood bijvoorbeeld).

Wat crackers vaak niet hebben is jodium. Omdat crackers meestal niet gemaakt worden met bakkerszout. Daarom neem ik dagelijks een multivitaminenpil die jodium bevat, zodat ik daar nooit op hoef te letten als ik crackers of koolhydraatarm brood eet.

7 koolhydraatarme crackers om eens te proberen

Nu we weten wat koolhydraatarme crackers zo speciaal maakt en dat ze verschillende gewichten hebben, laten we eens kijken naar de selectie van 7 koolhydraatarme crackers. Deze crackers zijn vaak verkrijgbaar bij grote supermarkten zoals Jumbo, Albert Heijn en andere bij online winkels.

Cracker

Gewicht cracker

KH per cracker

KH per 100 gr.

Leev biologische low carb lijnzaad

13

1

7,5

Healthy Bakers Crackers

18

1,7

8,3

DeliNutri Crackers

18

2,1

11,6

Smaakt Lijnzaadcrackers
onbekendonbekend
11
TastyBasics Vezelrijke crackers meerzaden
254,315
Filinchen Crispbread Knäckebröd

52,142
WeCare Lower Carb Crispbread52,142

1. Leev Biologische low carb qrackers lijnzaad

Leev Biologische low carb qrackers lijnzaad zijn rijk aan eiwitten en vezels, en een heerlijk, gezond alternatief voor reguliere crackers. Deze crackers zijn krokant, luchtig en super lekker om te eten als ontbijt of lunch met hartig of zoet beleg.

Een cracker van 13 gram bevat slechts 1 gram koolhydraten. Je kunt ze vinden bij ah.nl en genieten van een gezonde en smakelijke snack.

 • 7,5 gram koolhydraten per 100 gram crackers
 • 1 gram koolhydraten per cracker van 13 gram

leev-low-carb-qrackers-lijnzaad

2. Healthy Bakers Crackers

De Healthy Bakers Crackers low carb zijn een andere optie om aan je koolhydraatarme dieet toe te voegen. Deze crackers zijn verkrijgbaar bij o.a. deonlinedrogist.nl en bevatten slechts 1,7 gram koolhydraten per cracker.

Ze zijn knapperig en smaakvol, wel behoorlijk hard, daar moet je van houden. Ze zijn perfect om te beleggen met je favoriete ingrediënten. Dit zijn crackers die behoorlijk vaak gekocht worden.

 • 8,3 gram koolhydraten per 100 gram crackers
 • 1,7 gram koolhydraten per cracker van 18 gram

healthy-bakers-low-carb-crackers

3. DeliNutri Crackers

DeliNutri Crackers zijn van veel mensen hun favoriete koolhydraatarme crackers. Deze crackers zijn gemaakt van zaden en pitten, waardoor ze knapperig en smaakvol zijn.

Ze zijn een uitstekende keuze voor een koolhydraatarme snack en kunnen worden belegd met kaas, avocado of zelfs met een laagje speciale notenpasta. Je kunt ze vinden bij de lowcarbclub.nl en ze bevatten ongeveer 10 gram koolhydraten per 100 gram.

 • 11,6 gram koolhydraten per 100 gram crackers
 • 2,1 gram koolhydraten per cracker van 18 gram

delinutri-crackers-1

4. Smaakt Lijnzaadcrackers

De Smaakt lijnzaadcrackers zijn een recente ontdekking en zeer smakelijk. Met slechts 11 gram koolhydraten per 100 gram zijn deze koolhydraatarme crackers een verantwoorde keuze voor iedereen die zijn koolhydraatinname wil beperken.

Je kunt ze beleggen met hummus en komkommer of te combineren met een lekker stukje kaas. Je kunt Smaakt Lijnzaadcrackers gemakkelijk vinden bij Albert Heijn. Het gewicht van de crackers heb ik nergens kunnen vinden of eventueel het aantal per pak, dan had ik het kunnen afleiden.

 • 11 gram koolhydraten per 100 gram crackers
 • ? gram koolhydraten per cracker van ? gram

smaakt-lijnzaadcrackers

5. TastyBasics Vezelrijke crackers meerzaden

Deze crackers zijn gemaakt op basis van een rijke mix onbewerkte zaden, pitten en peulvruchten. Ze bevatten hierdoor (70%) minder koolhydraten en juist veel eiwitten (36%) en vezels (15%). o.a. te koop bij ah.nl

 • 15 gram koolhydraten per 100 gram crackers
 • 4,3 gram koolhydraten per cracker van 25 gram

tastybasics-vezelrijke-crackers-meerzaden

6. Filinchen Crispbread Knäckebröd

Deze koolhydraatarme crackers zijn een uitstekende vervanging voor normale crackers. Ze hebben weinig koolhydraten en zijn knapperig en smaakvol. Gemaakt van een mix van volkorenmeel en zaden, zijn deze crackers een voedzame en smakelijke keuze.

Je kunt ze bij een online drogist of online dieetwebshop kopen, zoals bijvoorbeeld lowcarbclub.nl. Met 2,1 gram koolhydraten per cracker van 5 gram, zijn deze crackers zeer geschikt als een koolhydraatarme optie voor iedereen die op zoek is naar een koolhydraatarm alternatief voor traditionele crackers.

Een pak heeft 20 crackers van 5 gram. 6 doosjes met 20 crackers = 120 crackers, een sixpack koop je voor ongeveer € 12,95. Afgerond is dat 11 cent per cracker van 5 gram.

 • 42 gram koolhydraten per 100 gram crackers
 • 2,1 gram koolhydraten per cracker van 5 gram

filinchen-crackers

7. WeCare Lower Carb Crispbread

Als je op zoek bent naar een koolhydraatarme cracker met een heerlijke crunch, dan is WeCare Lower Carb Crispbread de perfecte keuze voor jou. Deze crackers bevatten slechts 42 gram koolhydraten per 100 gram, aangezien een cracker maar 5 gram weegt, is dat 2,1 gram koolhydraten per cracker.

Deze crackers kunnen worden gecombineerd met hüttenkäse en cherrytomaatjes of gebruikt worden als een dipper voor een romige spinaziedip of wat je zelf maar wilt natuurlijk.

Je kunt ze vinden bij o.a. Jumbo en Albert Heijn, dus je hoeft niet speciaal bij een online webshop te bestellen, dat vind ik wel een groot voordeel.

 • 42 gram koolhydraten per 100 gram crackers
 • 2,1 gram koolhydraten per cracker van 5 gram

wecare-lower-carb-crispbread

De voordelen van koolhydraatarme crackers

Koolhydraatarme crackers bieden verschillende voordelen, waardoor ze een geweldige keuze zijn voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen. Hier zijn een paar voordelen van het eten van koolhydraatarme crackers:

 • Gewichtsverlies: Koolhydraatarme crackers kunnen helpen bij gewichtsverlies omdat ze minder koolhydraten bevatten dan reguliere crackers. Ze kunnen je helpen om je calorie-inname onder controle te houden en je langer vol te voelen.
 • Bloedsuikerbeheersing: Koolhydraatarme crackers hebben een lagere glycemische index dan reguliere crackers, wat betekent dat ze je bloedsuikerspiegel minder snel laten stijgen. Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen met diabetes of insulineresistentie.
 • Gezonde voeding: Koolhydraatarme crackers bevatten vaak meer vezels en gezonde vetten dan reguliere crackers. Ze kunnen een goede bron zijn van voedingsstoffen zoals eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen.
 • Gemakkelijk mee te nemen: Koolhydraatarme crackers zijn handig om mee te nemen als snack of als onderdeel van een maaltijd. Je kunt ze gemakkelijk in je tas stoppen voor onderweg of op het werk.

Conclusie koolhydraatarme crackers

Koolhydraatarme crackers zijn een heerlijke en voedzame keuze voor iedereen die een koolhydraatarm dieet volgt. Ze bieden een gezond alternatief voor traditionele crackers en bevatten minder koolhydraten en meer vezels.

Met deze koolhydraatarme crackers die we hier hebben besproken, kun je genieten van de smaak en textuur van een cracker zonder je schuldig te voelen over je koolhydraatinname.

Als je liever zelf je koolhydraatarme crackers maakt, dan kan dat natuurlijk ook. Ook hiervoor heb ik recepten op de website staan. Er zijn ook koolhydraatarme crackers met smaakjes te koop, ben je helemaal in 1 keer klaar, lekker makkelijk om als snack mee te nemen.

Heb jij een koolhydraatarme cracker die hier niet genoemd wordt? Laat het weten, dan kan ik die ook eens proberen en bekijken.

Gratis e-book De Geheime Code Gekraakt

Mijn gekraakte code KLAMMO leg ik mensen op verschillende manieren uit. Ik heb een e-book dat je gratis kunt downloaden. Hierin leg ik je de code uit, maar krijg je ook een stuk van mijn eigen persoonlijke verhaal mee.

Je leest een beetje de weg die ik heb afgelegd, om dan uiteindelijk na 30 jaar strijd de code te kraken. Ik ben na het ontdekken van de code 24 kilo afgevallen in 6 maanden tijd.

Klik op de link De Geheime Code Gekraakt om het e-book gratis te downloaden.

Programma “De Geheime Code Gekraakt”

2 jaar na het uitgeven van mijn e-book heb ik een betaald e-learning programma gemaakt, waarmee ik mensen leer de code in de praktijk te brengen. Klik op de link om meer informatie over het programma gekraakte code te krijgen.

Met video, e-books, recepten, menu's leg ik je mijn methode tot in de detail uit en uiteraard kun je altijd mijn hulp vragen als er iets onduidelijk is of als je iets wilt overleggen.


Over de schrijver
Reactie plaatsen