Het Beste Jodium Supplement, Gezocht En Gevonden!
14 oktober 2020 

Het Beste Jodium Supplement, Gezocht En Gevonden!

Het Beste Jodium Supplement heb ik gezocht en gevonden. Door het niet eten van brood met bakkerszout, had ik een jodium tekort. Daarom heb ik gezocht naar het beste jodium supplement. Brood eten zou het jodiumtekort ook oplossen, maar dan krijg je meer calorieën binnen.

Wat Is Het Beste Jodium Supplement? Het beste jodium supplement is Biotics Jodium Vloeibaar. Biotics Jodium Vloeibaar is goedkoop en heeft een stabiel jodium gehalte van 75 microgram jodium per druppel. Je kunt met 1 of 2 druppels per dag je dagelijkse hoeveelheid exact regelen. Andere supplementen hebben een te hoog en/of te onstabiel jodiumgehalte.

Ben je op zoek naar meer informatie over jodiumtabletten tegen straling, ga dan naar webshopblog. Daar lees je waar welke speciale jodiumtabletten je bij straling nodig hebt en waar je jodiumtabletten snel kunt kopen. Jodiumtabletten voor straling zijn nodig bij een kernramp en niet voor je normale voeding. Dit artikel gaat over jodium wat je in een normale situatie nodig hebt.

Bij het koolhydraatarm eten en daarbij mijn voedingswaardes bijhouden in een app, kwam ik erachter dat ik te weinig jodium binnen kreeg. Door het ontbreken van bakkerszout in mijn menu, kreeg ik te weinig jodium binnen. Daarom heb ik het beste supplement gezocht en gevonden.

Hoeveel Jodium Heeft Een Mens Nodig?

Als mens heb je een minimale hoeveelheid jodium nodig. Zoals met meer voedingstoffen, zijn er aanbevolen dagelijkse hoeveelheden vastgesteld.

In mijn geval zat ik door het niet meer eten van brood rond de 80 microgram per dag. Dat bleek te weinig, daarom had ik een jodium supplement nodig.

Brood in traditionele oven

Eet je geen brood meer, dan heb je al snel een supplement nodig

Hieronder kun je zien hoeveel jodium een kind, man/vrouw of zwangere vrouw als aanbevolen dagelijkse hoeveelheid nodig heeft.

Maar ook is er een bovengrens aangegeven. Deze is in mijn ogen ook belangrijk, want alles wat je teveel krijgt, moeten je nieren er weer uit filteren.

Ook nieren kunnen een keer overwerkt raken, dus zorg dat je niet overdreven veel van bepaalde voedingsstoffen naar binnen krijgt.

Helaas geven veel supplementen, zowel voor specifiek jodium, maar ook voor andere vitamine en mineralen supplementen een veel te grote hoeveelheid met hun product.

Hieronder kun je zien wat je aan jodium per dag nodig hebt. ADH staat voor Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid.

LeeftijdADH jodium (microgram)Aanvaardbare bovengrens jodium in (microgram)
Mannen/vrouwen

6-11 maanden50
1-2 jaar70200
2-3 jaar90200
4-6 jaar90250
7-10 jaar150300
11-14 jaar150450
15-17 jaar150500
>18 jaar150600
Zwangere vrouwen175
Vrouwen die borstvoeding geven200

Bron Voedingscentrum

Biotics Jodium Vloeibaar Heeft 50% ADH

Als je een jodium supplement wilt gebruiken, dan wil je heel precies en makkelijk de juiste hoeveelheid jodium kunnen toevoegen.

Biotics Jodium Vloeibaar heeft 75 microgram jodium per druppel. Dat is de helft van je dagelijkse hoeveelheid jodium die je nodig hebt.

De minimale dagelijkse hoeveelheid jodium voor een volwassene is 150 microgram en de maximale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 600 microgram.

Jodium of supplementen geven je vaak veel meer dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Daarom zoek ik altijd naar supplementen, die zo min mogelijk van de betreffende aanvulling geven.

Niet te veel jodium supplement

Je wilt niet te veel jodium supplement binnenkrijgen, maar precies genoeg

Als het supplement minder geeft dan de totale dagelijkse aanbevolen hoeveelheid, dan kun je nog een beetje zelf bepalen hoeveel je wilt toevoegen.

Vaak heb je namelijk niet je totale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid nodig. In mijn geval kreeg ik ook wel jodium binnen uit mijn eten.

Alleen het was de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Het jodium dat ik binnen kreeg bleek bij mijn afvallen in maand 3 rond de 80 microgram per dag te zijn.

Het jodium dat ik binnen kreeg was maar rond de 80 microgram per dag

Dus ik zocht naar een supplement dat de andere helft kon toevoegen. Helaas, de andere supplementen soorten, gaven bij een minimale toediening allemaal veel te veel jodium.

Vaak zelfs met de kleinste dosering meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid jodium. Met wat je dan nog uit je voeding binnenkrijgt, wordt het allemaal veel te veel jodium.

Meer is zeker niet altijd beter. Vroeger dacht ik eerlijk gezegd dat het allemaal niet zoveel uitmaakt. Bijvoorbeeld met vitamine C, je hoorde altijd, het teveel plas je toch uit.

Dat je het teveel uit plast dat klopt, maar je nieren moeten het allemaal wel filteren. En met de de enorme hoeveelheden die supplementen geven, kan het voor de nieren ook een keer allemaal teveel worden. Less is more, hoe minder, hoe beter.

Less is more

Het tekort kwam door het eten van in principe gezonde vezelrijke crackers. Alleen helaas, Wasa heeft geen bakkerszout toegevoegd, dus ze hebben geen jodium, zoals koolhydraatarm brood dat wel heeft.

Wasa vezelrijke crackers met kaas

Helaas, geen bakkerszout in mijn vezelrijke crackers

Bakkerszout, is zout dat bakkers gebruiken, waaraan jodium is toegevoegd. Om zo een jodiumtekort van de Nederlandse bevolking te voorkomen.

Je hebt ook zout in de supermarkt waar jodium aan toegevoegd is. Maar daar zit minder jodium in, dan in het bakkerszout. Daarbij moet je ook nog opletten of je het goede potje jodium zout pakt, niet alles is wat het lijkt.

Biotics heeft 75 microgram jodium per druppel, het is vloeibaar en je kunt per druppel doseren. Je kunt een druppel in een beetje water doen, opdrinken en klaar.

Met 1 druppel per dag ben ik dus klaar. In mijn geval was de ene druppel genoeg, om precies de juiste hoeveelheid jodium binnen te krijgen, bij andere producten was dat niet mogelijk.

Dan kreeg ik minimaal de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnen, met daarbij jodium uit wat ik eet, was dus minimaal 230 microgram, waar 150 microgram genoeg is.

Dus de keus voor Biotics Jodium Vloeibaar was niet zo moeilijk. Perfect te doseren, door met kleine hoeveelheden te kunnen toevoegen.

Je zou de andere producten ook bijvoorbeeld 1x in de 2 dagen kunnen nemen. Maar ik houd het liever simpel, 1x per dag direct in de ochtend geeft geen verwarring. Anders moet je continue denken, had ik gisteren wel of niet genomen.

Biotics Jodium Vloeibaar Is Goedkoop

In eerste instantie dacht ik, wat een dure potjes en ik geef toe, zo een potje kost best veel geld. Meestal ergens tussen de 14 tot 18 euro.

Het is maar een klein potje van 60 ml en dat voor zo een bedrag, het lijkt wel vloeibaar goud. Maar zoals zo vaak, je moet even verder kijken dan je neus lang is, en uitrekenen wat het je precies kost.

Uitrekenen wat je jodium supplement per dag kost

Uitrekenen wat je jodium supplement per dag kost

In mijn geval heb je per dag dus 1 druppel Biotics Jodium Vloeibaar nodig, daarmee haal ik mijn aanbevolen dagelijkse hoeveelheid jodium.

Volgens startpagina.nl met de rubriek goeievraag, is 3 ml gelijk aan 60 druppels. Dan zou 60 ml 1.200 druppels zijn (20 x 60). Dus je haalt dan 1.200 druppels jodium uit een flesje Biotics vloeibaar van 60 ml.

Als we dan uitgaan van gemiddeld € 15,- voor een flesje, dan is dat 1.500 centen per flesje. 1.500 centen gedeelt door 1.200 druppels is 1,25 cent per druppel. Dan kost je jodium supplement nog geen € 0,40 per maand.

Biotics Jodium Vloeibaar kost je nog geen € 0,40 per maand

Van dat “dure” flesje blijft zo niet veel meer over, je hebt er zo ontzettend weinig van nodig, dat de hoeveelheid ruimschoots genoeg is. In mijn geval zou ik 3 jaar met een flesje doen.

Biotics Jodium Vloeibaar Bevat De Juiste Hoeveelheid Jodium

Dit lijkt logisch, je zou kunnen denken, logisch toch, een product moet wel de juiste hoeveelheid leveren.

Maar dat blijkt bij andere jodium supplementen helemaal niet het geval te zijn. Bij het online zoeken, kwam ik op een test van de Consumentenbond uit 2017.

Hierin kun je lezen dat jodiumgehaltes van jodium supplementen van kelp behoorlijk kunnen verschillen. Het is niet zo dat fabrikanten dit met opzet doen, maar het jodium gemaakt van kelp is minder stabiel.

Van de 5 supplementen van kelp die de consumentenbond in 2017 heeft getest, bevatten 3 van de 5 meer of minder jodium.

Dat betekend dat je nooit precies weet hoeveel je binnenkrijgt bij een inname. En zoals je al eerder hebt kunnen lezen, ik wil zo dicht mogelijk bij mijn ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) zitten.

Bij kelp weet je dus niet waar je aan toe bent. En ik houd het graag zelf in de hand. Dus voor mij moet de inhoud van een supplement gewoon kloppen en geen loterij worden.

Jodiuminname moet geen loterij worden

Voor mijn onderzoek naar een jodium supplement, dacht ik In eerste instantie aan een supplement van Kelp, omdat ik wist dat er supplementen van Kelp bestonden. Kelp is gemaakt van zeewier.

Zeewier heeft zo ongeveer het meeste jodium van alle natuurlijke producten. Japanners eten bijvoorbeeld veel zeewier en ok nog eens vis (denk maar even aan o.a. sushi), daarom krijgen Japanners in onze ogen zelfs teveel jodium binnen.

Japanners halen meer dan genoeg jodium uit vis en zeewier

Japanners halen meer dan genoeg jodium uit vis en zeewier

Maar helaas, als het proces niet goed controleerbaar is en jodiumgehaltes in kelp supplementen erg veel afwijken. Tja, dan moet ik helaas afhaken, dan maar geen natuurlijk product.

Een ander product met druppels is Paleo jodium. De prijs voor een potje is ongeveer € 5,- hoger, maar het potje heeft ook nog eens 30 ml. Biotics heeft 60 ml.

Het is wel geconcentreerd, een druppel Paleo jodium heeft ongeveer de totale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Maar dat vind ik dus een nadeel. Dat is alleen goed als je helemaal geen jodium binnen krijgt, maar dan eet je wel heel slecht.

Door het hoge jodiumgehalte, valt Paleo af, want dan moet ik om de dag jodium in gaan nemen, dat vind ik te onduidelijk. Gewoon elke dag bij het opstaan, dat is simpel.

Waarom Biotics Jodium Vloeibaar Het Beste Jodium Supplement Is?

Ik zie echt geen ander product waar alles klopt, daarom is Biotics Jodium vloeibaar voor mij het beste supplement en heb ik het ook gekocht.

Het heeft per inname dus minder dan de dagelijkse hoeveelheid, dat is echt een voordeel. Je krijgt met het jodium uit je eten erbij anders gewoon teveel binnen.

Dan zou je halve of kwart druppels van een product moeten gaan nemen of een half pilletje of een onregelmatige onduidelijke inname. Met andere inname moet je denken om de dag of om de 3 dagen, veel te lastig om allemaal bij te houden.

Biotics Jodium vloeibaar lijkt in eerste instantie duur, eerlijk is eerlijk, ik dacht ook, wat een duur klein potje. Maar bij verder doorrekenen is zo een potje juist een van de goedkoopste jodium supplementen.

Het jodiumgehalte van Biotics Jodium vloeibaar bleek exact juist te zijn. Dat het jodiumgehalte bij een jodium supplement altijd juist is, bleek na het lezen van de Consumentenbond test dus niet vanzelfsprekend.

Producten van kelp kunnen in het ergste geval zelfs 10% jodiumgehalte hebben van wat ze beloven, dit verschil is echt te gek, dat mag officieel ook helemaal niet.

Resume Biotics Jodium:

  • inhoud is 50% van je ADH, goed te doseren
  • heel erg goedkoop, 40 cent per maand
  • Biotics jodium heeft een stabiel jodiumgehalte
Het beste jodium supplement

Biotics jodium vloeibaar is voor mij het beste jodium supplement

Mijn eigen flesje Biotics Jodium vloeibaar heb ik bij bol.com gekocht. Omdat ik sowieso graag online koop en voor zekerheid kies, bij gerenommeerde webshops.

Bij bol.com heb je ook externe verkopers, dus is het bij bol.com zelf op, dan kun je ook bij een externe verkoper kopen, maar heb je toch de zekerheid van bol.com.

Zoals gratis retourneren, als je Select hebt zelfs gratis bezorging, een betrouwbare partij, en een extra partij die het voor je opneemt bij problemen.

Maar je kunt Biotics Jodium vloeibaar ook ergens anders kopen natuurlijk. Bij de stenen drogisterijen op je favoriete winkelcentrum is het helaas meestal niet te koop.

Verder zijn er nog mogelijkheden om je jodium via een multivitaminen supplement binnen te krijgen. Op dit moment ben ik multivitaminen ook aan het onderzoeken.

Ook multivitaminen geven net als bij de jodium supplementen vaak meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan vitamines en mineralen, dus daar duik ik ook dieper in.

Wil je alleen een toevoeging om jodium binnen te krijgen, bijvoorbeeld omdat je geen brood meer eet, dan is Biotics Jodium vloeibaar mijn keuze, het staat bij mij ondertussen in de kast.

Over de schrijver
Reactie plaatsen