Kleine Overwinningen Koesteren
11 april 2024 
in Mindset

Kleine Overwinningen Koesteren

Op weg naar jouw ideale gewicht zijn kleine overwinningen van onschatbare waarde. Het zijn deze momenten van succes die de weg plaveien naar een duurzame en positieve verandering. Hier zijn enkele manieren om de kracht van kleine overwinningen te benutten.

Doelen Opsplitsen in Behapbare Stappen

Deel jouw gewichtsverliesdoelen op in behapbare stappen. Maak ze niet alleen meetbaar maar ook haalbaar. Het behalen van kleine doelen op regelmatige basis creëert een gevoel van vooruitgang en motiveert je om door te gaan.

Je wilt misschien 30 kilo afvallen, alleen al bij de gedachte zinkt de moed je in de schoenen. Het liefst wil je ze gisteren al kwijt... nee dat kan niet en morgen ook niet en eind van de maand ook niet.

Kortom, dit gaat even duren, reken op 0,5 tot 1 kilo per week dat je kunt afvallen, dan gaat het je misschien wel een jaar kosten om die 30 kilo af te vallen.

De kilo's zijn er ook niet in een paar dagen aangekomen en zoveel kilo's gaan er ook niet in een paar dagen af. Je gaat jezelf helpen, door de doelen op te splitsen.

5 kilo afvallen in de eerste maand i.p.v. 30 kilo, dat is al veel meer te doen en zeker realistisch. Dit is haalbaar en waarschijnlijk ben je ook al blij als je eindelijk weer eens 5 kilo bent afgevallen, dat geeft de burger weer moet.

Deel je uiteindelijk doel dus op in kleine tussendoelen, ga uit van 1 kilo per week en kijk hoe het gaat.

Dagelijkse Gewoonten Aanmoedigen

Richt je op dagelijkse gewoonten in plaats van alleen op het uiteindelijke doel. Het consistent handhaven van gezonde eetgewoonten en lichaamsbeweging vormt de basis voor succes. Elke dag waarop je deze gewoonten in stand houdt, is een kleine overwinning.

Ook dit kost tijd, gewoonten veranderen. Verandering is lastig, maar is zeker te doen.

Ik geef wel eens het voorbeeld van mijn koolhydraatarme brood in de broodtrommel, dat naast het witbrood van mijn zoon ligt. In het begin moest ik steeds nadenken, kies ik het witbrood, wat veel koolhydraten heeft of kies ik het koolhydraatarme brood.

Een witte boterham met flink boter en hagelslag, dat vind ik nog steeds lekker, maar het is een slechte keuze, ik heb het al jaren niet meer gegeten. Dat komt, omdat ik heel veel keer voor het koolhydraatarme brood heb gekozen, al duizenden keren.

Dus open ik de broodtrommel, dan zie ik het witte brood niet meer, althans, niet bewust, ik ben helemaal gefocust op het koolhydraatarme brood of mijn crackerbak.

Dit kost tijd, maar op een gegeven moment heb je je gedrag geautomatiseerd en gaat het vanzelf. Wees trots op elke keer dat je de juiste keuze maakt, uiteindelijk gaat dat je helpen en wordt het makkelijker, echt waar.

koolhydraatarme-broodvervangers

Positieve Zelfspraak Cultiveren

Ontwikkel een positieve interne dialoog. Beloon jezelf voor elke kleine overwinning en vermijd zelfkritiek bij tegenslagen. Positieve zelfspraak bevordert een gezonde mindset en versterkt je veerkracht tijdens de uitdagingen van de reis.

Positieve gedachten gaan je helpen. Ja, het zal af en toe mis gaan, maar vergeef jezelf, blijf positief, dit was een leermoment. Evalueer het moment voor jezelf en bedenk wat je de volgende keer in deze situatie gaat doen.

Heb je bij een moeilijk moment de juiste keuze gemaakt, beloon jezelf dan, dat kan een inwendig schouderklopje voor jezelf zijn of een klein cadeautje voor jezelf, je hebt dit verdiend en mag echt trots zijn.

Vooruitgang Vieren

Vier elke vorm van vooruitgang, hoe klein ook. Of het nu gaat om een paar kilo's kwijtraken, het verbeteren van je uithoudingsvermogen of het maken van gezondere voedselkeuzes, het vieren van vooruitgang motiveert en versterkt je inzet.

Dit artikel gaat over de kleine uitdagingen koesteren en vier die momenten als ze gelukt zijn. Als ik weer eens een grote trap in een Metro station neem, terwijl de roltrap ernaast ligt en ik stilstaand ook boven zou komen, dan ben ik trots als ik boven ben.

In het begin dat je met dit soort dingen start, is het echt een keus. De verleiding na een lange werkdag is groot, gewoon even staan en je naar boven laten brengen, je bent moe, dus waarom niet?

Nou, omdat naar boven lopen je elke keer dat je het doet, helpt calorieën te verbanden en afvallen is een kwestie van volhouden. Als jij 4 of 5 keer per week en dat naar boven en naar beneden doet, is 8 tot 10 keer doet, gaat dat je helpen. 

Dat zijn per jaar een berg calorieën die je verbrand, waar je bijna geen erg in hebt. Elke keer dat je dus boven komt en de trap hebt genomen, vier dat moment, dat is weer een overwinning voor je, jij hebt het weer geflikt.

Leer van Uitdagingen

Zie uitdagingen als leerkansen. Als je een keer van het pad afwijkt, analyseer dan wat er is gebeurd en leer ervan. Het vermogen om te leren en aan te passen is een waardevolle vaardigheid op de weg naar jouw ideale gewicht.

Elke uitdaging brengt je weer een stapje bij je einddoel, zelfs als de uitdaging niet helemaal tot een goed eind is gekomen. Zonder wrijving geen glans, uitdagingen geven altijd wrijving, al was het maar de wrijving in je hoofd, zal ik wel of niet...

Blijf beseffen dat je blijft leren van alles waar je bewust van bent, dus evalueer de mislukte situaties, het is leerstof. Echt, niet blijven hangen in een teleurstelling.

Op de lange termijn is deze ene teleurstelling niets, mits je er maar van leert, dan heb je mogelijk van dit ene mislukte leermoment duizenden keren plezier, want vanaf nu ga je het anders doen.

Bouw een Ondersteunend Netwerk

Omring jezelf met een ondersteunend netwerk. Familie, vrienden of zelfs online gemeenschappen kunnen een bron van aanmoediging zijn. Delen van jouw successen en uitdagingen creëert een gevoel van verbondenheid en steun.

Vooral het delen van je succes bij mensen die begrijpen waar je mee bezig bent is fijn. Zij zullen jou situaties herkennen en zullen je aanmoedigen. Persoonlijk wordt ik ook altijd echt blij als ik een mail van een klant krijg, die aangeeft wat hij of zij goed heeft gedaan in een bepaalde situatie, ik kan dan ook oprecht trots zijn op zo een persoon en zeg dat ook.

Visualiseer het Succes

Visualiseer je succes op lange termijn. Creëer een mentaal beeld van hoe je je zult voelen en eruit zult zien wanneer je jouw doelen hebt bereikt. Deze positieve visualisatie kan dienen als motivatie, zelfs op dagen dat het moeilijk lijkt.

In mijn programma heb ik het vaak over de topsport mentaliteit. Topsporters continue hun einddoel, de gouden plak op de Olympische spelen bijvoorbeeld. Als je dat doel continue voor ogen hebt, dan wil je wel trainen, ook al regent het pijpenstelen, je gaat naar buiten.

Kleine overwinningen vormen de bouwstenen van jouw gezondheidsreis. Door regelmatig successen te vieren en te leren van uitdagingen, leg je een stevige basis voor blijvende verandering en een gezonder, gelukkiger leven.

Gratis e-book De Geheime Code Gekraakt 

Mijn gekraakte code KLAMMO leg ik mensen op verschillende manieren uit. Ik heb een e-book dat je gratis kunt downloaden. Hierin leg ik je de code uit, maar krijg je ook een stuk van mijn eigen persoonlijke verhaal mee.

Je leest een beetje de weg die ik heb afgelegd, om dan uiteindelijk na 30 jaar strijd de code te kraken. Ik ben na het ontdekken van de code 24 kilo afgevallen in 6 maanden tijd.

Klik op de link De Geheime Code Gekraakt om het e-book gratis te downloaden.

Programma “De Geheime Code Gekraakt”

2 jaar na het uitgeven van mijn e-book heb ik een betaald e-learning programma gemaakt, waarmee ik mensen leer de code in de praktijk te brengen. Klik op de link om meer informatie over het programma gekraakte code te krijgen.

Met video, e-books, recepten, menu's leg ik je mijn methode tot in de detail uit en uiteraard kun je altijd mijn hulp vragen als er iets onduidelijk is of als je iets wilt overleggen.


Over de schrijver
Reactie plaatsen