Afvallen Zonder Sporten Kan Dat? Ja, Zelf Gedaan, Lees Hoe!
01 oktober 2020 

Afvallen Zonder Sporten Kan Dat? Ja, Zelf Gedaan, Lees Hoe!

Afvallen zonder te sporten is prima te doen. Ik ben het levende bewijs. Op het moment dat ik dit schrijf ben ik iets meer dan 10 weken bezig en 12 kilo afgevallen. Ik heb niet 1 keer gesport. Sterker nog, ik heb al meer dan 10 jaar niet gesport. Ik ben afgevallen zonder te sporten.

Hoe kun je afvallen zonder sporten? Eet koolhydraatarm (tussen 50 – 80 koolhydraten). Eet wat je lekker vindt. Eet kant en klare makkelijke producten als je geen tijd hebt. Drink alleen water, koffie, thee of frisdrank light. Houd wat je eet bij in een app. Conditioneer jezelf naar een koolhydraatarme mindset. Optimaliseer als je eraan toe bent.

10 weken geleden ben ik begonnen met koolhydraatarm eten. Dit noem ik de 2020 start, deze begon op 6 juli 2020. In januari 2017 was ik al begonnen met koolhydraatarm eten. Dat heb ik ook 3,5 jaar voorafgaand aan de nieuwe start volgehouden.

Het resultaat van de 2017 versie, dus 3,5 jaar koolhydraatarm eten, was uiteindelijk teleurstellend. Met de hernieuwde start koolhydraatarm eten in 2020, ben ik in 2 maanden al veel meer afgevallen dan de 3,5 jaar daarvoor.

Ik heb totaal niet gesport, sterker nog, ik heb zelfs minder bewogen door een blessure

Helemaal Niet Gesport, Maar Wel 12 Kilo Kwijt

Op 6 juli 2020 ben ik dus begonnen met mijn hernieuwde poging. Ik wilde weer eens afvallen. Echt goed voorbereid had ik mij niet, eigenlijk heb ik gewoon de teugels weer even aangehaald.

Zoals al eerder gezegd, in 2017 was ik al begonnen met koolhydraatarm eten. Deze start was dramatisch, ik vond het koolhydraatarm niet te vreten. Ik had eten mee naar mijn werk, maar kon het niet wegkrijgen.

Maar in de loop van de jaren, heb ik ondertussen wel zo een beetje uitgevonden wat ik wel lekker vind. Je moet lekker en ook makkelijk koolhydraatarm kunnen eten, anders houd je het niet vol.

Op het moment dat ik dit schrijf, 15 september 2020, ben ik 10 weken bezig en 12 kilo afgevallen. En van verslapping is geen sprake, nou ja, wel van mijn vel dan ;-), maar ik ga er nog steeds voor, dus het worden meer kilo’s die gaan verdwijnen.

10 weken bezig en 12 kilo afgevallen

In deze 1,5 maand heb ik niet gesport. Sterker nog, ik heb al jaren niet gesport. Ik kan mij niet eens meer herinneren wanneer ik voor het laatst gejogd heb. Het is zeker meer dan 10 jaar geleden dat ik gesport heb.

Afvallen Zonder Sporten, Mijn Hometrainer Staat Achter Mij

Dit is geen grapje, midden in mijn werkruimte staat een hometrainer. Deze staat er zo een 2 jaar, ik heb hem al langer, maar hij heeft jaren bij mijn ouders gestaan. Nu ik erover nadenk, een paar maanden geleden heb ik voor het laatst “gesport” op de hometrainer. Dit was een paar keer, een kwartiertje op de lichtste stand gefietst.

Alleen, je kunt dit geen sporten noemen, maar goed ik ben wel een paar keer begonnen. Iemand die een paar keer de boodschappen op de fiets haalt, heeft al meer gefietst dan ik de afgelopen 10 jaar………

2020 is natuurlijk het Corona jaar, ik heb het eind maart ook gehad. Gelukkig geen ziekenhuis toestanden, maar wel 1,5 week in mijn werkkamer in quarantaine gelegen. Ben wel goed ziek geweest.

De conditie was ook na de Corona waardeloos, dus ik heb in april een paar keer op de hometrainer gezeten, ik denk zo een 4 keer. Dit was omdat ik hoopte dat ik mijn conditie (die al niet best voor Corona was) weer op het oude niveau kon krijgen.

Maar we kunnen bij deze 4 pogingen echt niet van sporten spreken, al zou ik het graag zo noemen. De weerstand van de hometrainer stond op de laagste laagste stand en ik fietste op opa tempo, wat ik tenslotte ook ben. Let op, dit was in april of mei, dus nog ver voor mijn hernieuwde afval poging.

Op het moment dat ik dit type, staat de hometrainer letterlijk achter mij. Ik kan hem zelfs aanraken. Ik heb er een foto van gemaakt. Op de achtergrond zie je mijn (oude) computerschermen. Het stof op de hometrainer zie je op de foto, dat zegt ongeveer alles over de aandacht die de hometrainer krijgt.

Mijn hometrainer

Mijn hometrainer, met in de achtergrond 2 schermen van 1 van mijn computers

Door Een Blessure Kan Ik Sowieso Nu Niet Sporten

De laatste jaren heb ik last van mijn linkerknie. Het is een chronische pijn, eigenlijk is de pijn er al jaren. Maar het is zo gewoon, dat ik mij er niet echt bewust van ben. De laatste maanden werd het wel erger en ook is de knie meer gaan kraken/knikken.

Ik ben van het type, om naar de dokter te gaan moet ik eerst 3 muren overklimmen of ze moeten mij erheen brengen. Het is niet eens angst, het is meer het gedoe en wat je daarna dan weer moet doen.

En de meeste dingen gaan ook vanzelf weer over, het lichaam is geweldig, dat lost de meeste zaken vanzelf wel op.

het lichaam is geweldig, dat lost de meeste zaken vanzelf wel op, hopelijk nu ook…

Maar eerlijk gezegd, het is een beetje mijn eigen schuld dat ik nog steeds last van de knie heb. Ik had de laatste weken een aantal werkmannen om mijn huis lopen. Een paar keer heb ik ook met wat spullen helpen dragen. Bijvoorbeeld een steiger plaat van aluminium en hout. Echt niet zo heel zwaar.

Maar hierdoor is de knie wel verder gaan opspelen, dus mijn hulp hield al snel op, sorry jongens, het was schijnbaar al weer teveel voor me.

Sindsdien heb ik meer last van de knie dan daarvoor. Logisch, want ik doe lichamelijk zeer weinig, al jaren sport en/of beweeg ik niet tot zeer weinig. Ik wandel geen grote afstanden, ik fiets niet, ik sport niet.

Wat ik de afgelopen jaren doe, is wat lopen op mijn werk, maximaal 2 kilometer op een dag, meestal minder. En de hond uitlaten, soms doe ik het een dag niet en soms tussen de 1 tot 4 keer per dag. Met de hond loop ik ongeveer 1 kilometer per keer.

Verder verplaats ik mij met de auto of het OV, ik heb ondertussen weer een goede fiets. Alleen gebruik ik deze niet. Ik heb deze fiets ook helemaal niet gekocht. Nee, mijn vrouw had met een prijsvraag een nieuwe fiets gewonnen en nu heb ik haar oude fiets. Maar goed, ik heb dus wel een fiets, aan de fiets ligt het niet.

Het Gevaar Om Te Gaan Sporten Als Je Te Zwaar Bent

Bij mijn start op 6 juli 2020 was ik 111 kilo, bij een lengte van 1.78 meter, is dat grof gezegd 35 kilo te zwaar. 35 kilo, dat heb je vast wel eens getild, een zak cement bijvoorbeeld is al 25 kilo.

Wat ik wel leuk vond om te doen in het verleden, was joggen, maar niet in een heel hoog tempo. Ik heb dat jaren wel en niet gedaan. Maar ik heb nu denk ik 12 jaar of meer niet meer gejogd. Door de positieve mindset die ik nu heb, begin ik er wel weer aan te denken.

Maar voor het afvallen is het dus niet nodig om te gaan sporten. Wel is een goede mindset nodig, zodat je het kunt volhouden. Zie Mindset Aanpassen Van Moeilijk Naar Makkelijk.

Joggen vond ik altijd wel leuk, ook met loopmaatjes heb ik gelopen, dat gaf je net even meer de drive om gewoon te gaan. Je had afgesproken, dus niet gaan, omdat ik moe was, dat was geen optie.

Maar met mijn voormalige gewicht en ook nog wel huidige gewicht, in combinatie met een knieblessure is het gewoon niet slim om te gaan joggen. De knie moet eerst over. Maar misschien wil ik wel wat oefeningen voor de knie gaan doen. Maar dat kun je natuurlijk geen sporten noemen.

De laatste 2 weken heb ik de hele dag een kniebandage om gedaan. Dit geeft meer stevigheid, ik heb hem de hele dag om. Maar de pijn is er nog, maar het lijkt wel iets te helpen. Hopelijk gaat die kniepijn wel over.

Uiteindelijk wil ik er wel wat aan gaan doen, want ik ben mij nu meer bewust dat de knie echt niet goed is. Mijn algehele conditie en spieren zijn zo minimaal, dat versterken van de (knie) spieren vast helpt om de knie stabieler te krijgen.

Hardlopen zal sowieso nog niet verstandig zijn. Wat ik altijd begrepen heb, is het gewicht dat op je voet drukt bij hardlopen, ongeveer 3,5 keer je eigen gewicht is. Dat zou betekenen, als ik bij de start van mijn afvallen was gaan hardlopen, ik een flink gewicht op mijn voet had gehad.

het gewicht dat op je voet drukt bij hardlopen, is ongeveer 3,5 keer je eigen gewicht

Bij hardlopen komen beide voeten van de grond. Dus je hele lichaam komt bij het het raken van de grond, elke keer op 1 voet te staan. Denk maar eens als je van 2 meter hoog naar beneden springt en iemand moet je opvangen. Dat is een stuk zwaarder dan iemand optillen.

In mijn geval, met 111 kilo, had ik steeds zo een 388 kilo op een voet gehad. Bij elke stap, dus dat gaat mijn voet en knie zeker geen goed doen. Ook mijn rug vermoedelijk niet, ik tors gewoon nog te veel gewicht mee en heb te weinig spieren, om dit soort klappen op te vangen.

Bij hardlopen komen je voeten helemaal los van de grond

Bij hardlopen komen je voeten helemaal los van de grond

Het is wel lang geleden, maar bij het joggen, zeg 15 jaar geleden was ik ook rond de 100 kilo of zo, heb ik ook een paar keer hielspoor gehad. Hielspoor kun je ook krijgen bij het hardlopen, als je overgewicht hebt.

Het hoeft niet, maar een deel van de mensen krijgt het wel. Meer info over hielspoor vind je in dit artikel op een website over hielspoor. Ook al is het afvallen niet gelukt, ga niet direct sporten, doe het in overleg met je huisarts.

Eerst Naar De Dokter

Maar het lijkt mij verstandig, om wel de juiste weg te bewandelen voordat ik ga sporten. Daarom wil ik eerst naar de dokter gaan. Het lijkt mij voor iedereen verstandig als je even een check doet als je jaren niets gedaan hebt, zeker als je heel zwaar bent.

Ook zonder gezondheidsproblemen of blessures, is het verstandig om eerst contact met de dokter te hebben. De dokter kan je al advies geven natuurlijk. Of misschien doorsturen naar een fysiotherapeut of sportschool. De fysiotherapeut kan je advies kan geven, wat voor sport en of bewegen bij jouw gewicht en fysieke gesteldheid geschikt is.

Zelf wil ik het zo ook gaan doen, dus eerst naar de dokter. Dan hoor ik hopelijk wat er met mijn knie is. Misschien wordt ik doorverwijzen voor een foto naar het ziekenhuis. Of als de dokter het weet naar een fysio of wat dan ook. Ik hoor wel wat wel of niet mogelijk is om een sterkere knie en conditie te krijgen.

Als ik op een bepaald moment mag bewegen van dokter of fysio, zou het kunnen dat de hometrainer weer in beeld komt. Op een hometrainer kun je heel licht fietsen en stoppen als het pijn gaat doen. Maar ik zou liever buiten joggen, vind ik leuker.

Op een echte racefiets (nog langer geleden ook gedaan) kun je ook trainen. Maar stel dat je 20 kilometer van huis bent en je knie doet pijn. Dan moet je eerst nog naar huis fietsen voordat je kunt stoppen.

Dus ik denk dat de hometrainer een goede kanshebber is voor mijn volgende poging om te gaan sporten. Maar nogmaals, eerst maar eens naar de dokter met die pijnlijke knie.

afvallen-zonder-sporten-bij-de-dokter

Eerst even bij de dokter langs om te checken

Voordelen Van Sporten

Voor het afvallen hoef je dus helemaal niet te sporten, dat heb ik aangetoond. Natuurlijk zal het helpen om nog meer af te vallen als je wel sport. Afvallen doe je met minder calorieën eten dan je binnenkrijgt, ja ook met koolhydraatarm eten is dat de basis.

Als je gaat sporten of meer bewegen, zal je meer calorieën verbranden, als je zorgt dat je die extra verbrande calorieën niet extra toevoegt, val je dus meer af. Maar als je de extra verbrande calorieën wel eet, is het in mijn ogen ook goed, als je er maar niet meer extra eet dan je met sporten verbruikt heb.

Het voordeel van meer sporten of bewegen, is dat je meer spieren gaat opbouwen. Met meer spieren, verbrand je ook meer calorieën. Dus het helpt je ook op de lange termijn om meer te verbranden. En je wordt sterker en gezonder, dus veel voordelen.

Verder krijg je een betere conditie, meer uithoudingsvermogen. Ook je hoofd kun je met sporten lekker leeg maken, geen tijd om te denken. Sporten is ook goed voor je mind, die krijgt door de inspanning van je lichaam juist even rust.

  • extra calorieën verbranden
  • meer spieren
  • betere conditie
  • goed voor je mind

Maar nogmaals, mooie woorden, maar ik sport al meer dan 10 jaar niet en de laatste 2 maanden ook niet, en toch val ik 1 kilo per week af.

Hoe Ik Afval Zonder Te Sporten?

Hoe ik afval zonder te sporten, hoe dat precies werkt, dat kun je lezen op deze website. Wat ik doe zijn de volgende dingen:

  • Eet en drink koolhydraatarm (tussen 50 – 80 koolhydraten)
  • Eet wat je lekker vindt
  • Eet makkelijke producten en maaltijden
  • Houd wat je eet bij in een app
  • Conditioneer jezelf naar een koolhydraatarme mindset
  • Optimaliseren pas als je eraan toe bent

Gratis e-book De Geheime Code Gekraakt

Mijn gekraakte code KLAMMO leg ik mensen op verschillende manieren uit. Ik heb een e-book dat je gratis kunt downloaden. Hierin leg ik je de code uit, maar krijg je ook een stuk van mijn eigen persoonlijke verhaal mee.

Je leest een beetje de weg die ik heb afgelegd, om dan uiteindelijk na 30 jaar strijd de code te kraken. Ik ben na het ontdekken van de code 24 kilo afgevallen in 6 maanden tijd.

Klik op de link De Geheime Code Gekraakt om het e-book gratis te downloaden.

Programma “De Geheime Code Gekraakt”

2 jaar na het uitgeven van mijn e-book heb ik een betaald e-learning programma gemaakt, waarmee ik mensen leer de code in de praktijk te leren. Klik op de link om meer informatie over het programma gekraakte code te krijgen.

Met video, e-books, recepten, menu's leg ik je mijn methode tot in de detail uit en uiteraard kun je altijd mijn hulp vragen als er iets onduidelijk is of als je iets wilt overleggen.

Je kunt direct toegang tot het e-learning programma krijgen en vandaag nog beginnen.

Gerelateerde artikelen

Over de schrijver
Reactie plaatsen