Koolhydraatarme Opties in de Snackbar: Welke Snacks Kun je Kiezen?
28 augustus 2023 

Koolhydraatarme Opties in de Snackbar: Welke Snacks Kun je Kiezen?

De snackbar, een plek waar veel mensen genieten van een smakelijke maaltijd vol met gefrituurd voedsel. Maar wat als je een koolhydraatarm dieet volgt? Kun je nog steeds genieten van een bezoek aan de snackbar zonder je dieet te verstoren?

Ik zal je laten zien dat het mogelijk is om koolhydraatarm te eten bij de snackbar en je handige tips geven om koolhydraatarme keuzes te maken.

Het Koolhydraatarme Dieet als Leefstijl

Voordat we ingaan op de koolhydraatarme opties bij de snackbar, is het belangrijk om te begrijpen dat een koolhydraatarm dieet meer is dan alleen een tijdelijk dieet. Het is een leefstijlverandering die als doel heeft om een gezonde relatie met eten te ontwikkelen.

Het draait niet om strikte regels en verboden, maar om het vinden van balans en het maken van bewuste keuzes. Met dit in gedachten kunnen we kijken naar de mogelijkheden die de snackbar biedt voor koolhydraatarme eters.

10 Koolhydraatarme Opties bij de Snackbar

Hoewel de meeste snacks in de snackbar rijk zijn aan koolhydraten, zijn er toch enkele opties die passen binnen een koolhydraatarm dieet. Het is belangrijk om te benadrukken dat deze opties niet per se gezond zijn, maar ze kunnen wel een keuze zijn voor diegenen die af en toe willen genieten van een snackbarbezoek.

Hier zijn enkele koolhydraatarme snacks die je kunt overwegen:

1. Kipsaté zonder saus (0 gram koolhydraten)

Kipsaté is een heerlijke optie voor liefhebbers van gegrild vlees. Bestel de kipsaté het liefst zonder satésaus, omdat deze vaak suikers en koolhydraten bevat. Voeg wat groenten toe aan je maaltijd voor extra voedingswaarde.

2. Hamburger zonder broodje (1 gram koolhydraten)

Een hamburger zonder broodje is een goede keuze voor koolhydraatarme eters. Je kunt genieten van het sappige vlees en alle toppings, zonder de koolhydraten van het broodje. Voeg groenten toe om het een voedzame maaltijd te maken.

3. Knakworst (2 gram koolhydraten)

Een knakworst is een eenvoudige, maar smakelijke snack die je kunt kiezen bij de snackbar. Let erop dat je de knakworst zonder broodje bestelt en voeg mosterd toe voor extra smaak.

4. Frikandel (5 gram koolhydraten)

Een frikandel is een populaire snack in Nederland en gelukkig kun je ook als koolhydraatarme eter hiervan genieten. Let er wel op dat je de frikandel zonder broodje bestelt, omdat een broodje veel koolhydraten bevat. Mayonaise kan er eventueel wel bij, maar is wel meer calorieën natuurlijk.

5. Berenhap (7 gram koolhydraten)

Een berenhap is een gepaneerde, gefrituurde gehaktstaaf en wordt meestal met satésaus en uien gegeten. Het beste eet je hem zonder de satésaus, maar aan jou de keus. Geniet van het malse vlees en voeg wat groenten toe voor extra voedingswaarde.

6. Huisgemaakte Saté zonder saus (8 gram koolhydraten)

Als je geluk hebt, biedt de snackbar misschien huisgemaakte saté aan. Kies voor de saté zonder pindasaus om de toegevoegde suikers en koolhydraten te vermijden. Voeg wat groenten toe voor een evenwichtige maaltijd.

7. Gehaktbal (9 gram koolhydraten)

Een gehaktbal is een andere optie die je kunt overwegen. Kies voor een gehaktbal zonder saus of eventueel met mosterd en geniet van de hartige smaak. Het is belangrijk om te weten dat sommige gehaktballen toegevoegde koolhydraten kunnen bevatten, dus vraag eventueel naar de ingrediënten voordat je bestelt.

8. Mexicano (11 gram koolhydraten)

De Mexicano is een pittige snack die geliefd is bij velen. Kies voor de Mexicano zonder saus, omdat de saus vaak suikers en koolhydraten bevat. Geniet van de pittige smaak en combineer het met wat groenten voor een vullende maaltijd.

9. Kipnuggets (12 gram koolhydraten)

Kipnuggets zijn gepaneerde kipstukjes. De paneer is natuurlijk niet koolhydraatarm, maar de kip zelf wel. Kipnuggets zijn ook vaak in een koolhydraatarme dag in te passen.

10. Kroket (14 gram koolhydraten)

Een kroket is ragout omhuld met paneermeel. Alles met paneermeel is opletten geblazen. Een kroket met mosterd is vaak nog wel in een koolhydraatarme dag in te passen en mosterd heeft weinig koolhydraten. Neem in ieder geval geen broodje kroket als je koolhydraatarm wilt eten.

Houd er rekening mee dat de precieze samenstelling van deze snacks kan variëren, evenals de grootte van de porties die worden geserveerd. De opgegeven voedingswaarden zijn gemiddelde geschatte waarden.

Als je specifieke voedingsinformatie zoekt voor producten uit een bepaalde snackbar, raad ik je aan om de snackbar te raadplegen. Of de verpakking van de snacks te bekijken, omdat deze informatie meestal beschikbaar is voor consumenten.

Tips voor het Kiezen van Koolhydraatarme Snacks

Bij het kiezen van koolhydraatarme snacks in de snackbar, zijn er een paar tips die je kunt volgen om gezonde keuzes te maken. Hier zijn enkele handige tips:

  1. Vermijd sauzen: Veel sauzen bevatten suikers en koolhydraten. Kies voor mayonaise of mosterd als je toch een saus wilt toevoegen..
  2. Geen brood en friet: Brood en friet zijn de belangrijkste bronnen van koolhydraten in de snackbar. Kies voor snacks zonder brood en friet om je koolhydraatinname laag te houden.
  3. Voeg groenten toe: Voeg groenten toe aan je maaltijd om extra voedingswaarde te krijgen. Vraag naar de beschikbare groenten in de snackbar en voeg ze toe aan je snack.
  4. Let op toegevoegde koolhydraten: Sommige snacks kunnen toegevoegde koolhydraten bevatten, zoals paneermeel of bindmiddelen.
  5. Drink water, thee, koffie of een frisdrank light: Vermijd suikerhoudende frisdranken en vruchtensappen.

Conclusie Koolhydraatarme Opties in de Snackbar: Welke Snacks Kun je Kiezen?

Hoewel de snackbar niet de ideale plek is voor koolhydraatarme eters, zijn er zeker opties die je kunt overwegen. Kies voor snacks zonder brood, friet en saus, en voeg groenten toe voor extra voedingswaarde.

Let op de toegevoegde koolhydraten en vraag eventueel naar de ingrediënten voordat je bestelt. Onthoud dat koolhydraatarm eten een leefstijl is en dat balans belangrijk is. Geniet af en toe van een snack bij de snackbar, maar pak daarna je gezonde leefstijl weer op.

Wil je meer inspiratie en tips voor een koolhydraatarme leefstijl? Kijk dan eens naar onze andere artikelen en recepten op onze website. We helpen je graag op weg naar een gezonde en gebalanceerde leefstijl!

Afbeelding ter illustratie: Eigen foto

Over de schrijver
Reactie plaatsen