Kant en klare koolhydraatarme maaltijden bij supermarkten
30 juni 2023 

Kant en klare koolhydraatarme maaltijden bij supermarkten

Bij de supermarkten zijn er ook verschillende kant-en-klare koolhydraatarme maaltijden te koop. Natuurlijk is kant en klaar koolhydraatarm niet altijd nodig, want je kunt ook van losse verse koolhydraatarme producten een maaltijd koken.

Maar als je bijvoorbeeld avonddiensten hebt en eten meeneemt naar je werk of als je geen tijd hebt om vooraf te koken, dan is kant en klaar koolhydraatarm wel erg makkelijk.

Eigenlijk zijn er in alle supermarkten wel kant-en-klare koolhydraatarme maaltijden te vinden. Als je een tijdje koolhydraatarm eet, dan ga je ze vanzelf herkennen. Salades kun je zo uit de verpakking eten.  Een soep hoef je soms alleen te verwarmen. Vlees- visgerechten en groentemixen moet je vaak even kort bakken of wokken. Je hebt er in ieder geval heel weinig werk aan.

Hier zijn enkele voorbeelden van supermarkten en de kant en klare koolhydraatarme maaltijden die er te koop zijn. Bij iedere supermarkt zijn koolhydraatarme maaltijden te vinden, er is vast wel 1 van deze supermarkten bij jou in de buurt.

Albert Heijn supermarkt

Bij Albert Heijn (AH) supermarkt zijn er verschillende kant-en-klare koolhydraatarme maaltijden verkrijgbaar. Hier zijn enkele voorbeelden:

AH Basic Kipfilet: Voorgesneden kipfilet die je kunt gebruiken als basis voor een koolhydraatarme maaltijd. Je kunt deze kipfilet bijvoorbeeld grillen, bakken of verwerken in een salade.

AH Maaltijdsalades: AH biedt een assortiment aan koolhydraatarme maaltijdsalades, zoals een kipsalade met avocado, een tonijnsalade met ei of een geitenkaassalade met noten. Controleer wel altijd het etiket voor de exacte koolhydraatgehaltes.

AH Visgerechten: Er zijn verschillende koolhydraatarme visgerechten verkrijgbaar bij AH Excellent, zoals zalmfilet, tonijnsteak of gamba's. Deze zijn vaak voorgegaard en kunnen eenvoudig worden opgewarmd of bereid.

AH Verspakketten: AH biedt diverse verspakketten aan, waaronder koolhydraatarme opties zoals bloemkoolrijst, courgetti (courgettespaghetti) en bloemkoolcouscous. Deze pakketten bevatten voorgesneden groenten en kunnen worden gebruikt als basis voor een koolhydraatarme maaltijd.

AH Vers Bereide Maaltijden: In het versschap van AH zijn er ook koolhydraatarme maaltijden verkrijgbaar, zoals gegrilde kipfilet met groenten, roerbakgerechten met mager vlees en groenten, of visgerechten met een lage koolhydraatinhoud.

Controleer altijd de voedingswaarden op de verpakking.

Jumbo supermarkt

Bij Jumbo supermarkt zijn er verschillende kant-en-klare koolhydraatarme maaltijden beschikbaar. Hier zijn enkele voorbeelden:

Salades: Jumbo biedt een verscheidenheid aan koolhydraatarme salades aan, zoals een Griekse salade met feta, olijven en komkommer, een Caesar salade met kipfilet en romaine sla, of een tonijnsalade met gemengde groenten.

Groentemixen: Er zijn verschillende koolhydraatarme groentemixen verkrijgbaar, zoals wokgroenten, Italiaanse groentemix of mediterrane groenten. Deze mixen zijn voorgesneden en kunnen snel worden bereid.

Vlees- of visgerechten: Jumbo biedt ook kant-en-klare vlees- en visgerechten aan die geschikt zijn voor een koolhydraatarm dieet. Denk aan gegrilde kipfilet, zalmfilet, biefstukreepjes of kalkoenreepjes. Controleer altijd de ingrediënten en voedingswaarden om er zeker van te zijn dat ze passen binnen je koolhydraatarme eetpatroon.

Soepen: Er zijn diverse koolhydraatarme soepen verkrijgbaar, zoals tomatensoep, champignonsoep of groentesoep. Controleer wel het etiket, omdat sommige soepen mogelijk toegevoegde koolhydraten bevatten.

Rijst- of noedelvervangers: Jumbo biedt ook koolhydraatarme rijst- of noedelvervangers aan, zoals bloemkoolrijst, courgettenoedels of konjacnoedels. Deze kunnen dienen als basis voor een koolhydraatarme maaltijd.

Het assortiment kan variëren per AH supermarktlocatie, dus het is raadzaam om het aanbod in jouw specifieke winkel te controleren.

Lidl supermarkt

Bij Lidl supermarkt zijn er ook verschillende kant-en-klare koolhydraatarme maaltijden verkrijgbaar. Hier zijn enkele voorbeelden:

Salades: Lidl biedt diverse koolhydraatarme salades aan, zoals een tonijnsalade met groenten, een Caesar salade met kipfilet of een gemengde salade met feta en olijven. Deze salades kunnen een goede keuze zijn voor een koolhydraatarme maaltijd.

Groentemixen: Er zijn verschillende koolhydraatarme groentemixen verkrijgbaar bij Lidl, zoals roerbakgroenten, mediterrane groentemix of bloemkoolrijst. Deze mixen zijn voorgesneden en kunnen snel worden bereid.

Vlees- of visgerechten: Lidl biedt ook kant-en-klare vlees- en visgerechten aan die geschikt zijn voor een koolhydraatarm dieet. Denk aan gegrilde kipfilet, zalmfilet, garnalenspiesjes of mager rundvlees. Controleer altijd de voedingswaarden en ingrediënten om er zeker van te zijn dat ze passen binnen je koolhydraatarme eetpatroon.

Soepen: Lidl heeft verschillende koolhydraatarme soepen in het assortiment, zoals tomatensoep, champignonsoep of groentesoep. Controleer wel het etiket, omdat sommige soepen mogelijk toegevoegde koolhydraten bevatten.

Rijst- of noedelvervangers: Lidl biedt ook koolhydraatarme rijst- of noedelvervangers aan, zoals bloemkoolrijst, courgettenoedels of konjacnoedels. Deze kunnen dienen als basis voor een koolhydraatarme maaltijd.

Het assortiment kant-en-klare koolhydraatarme maaltijden kan variëren per Lidl supermarktlocatie, dus het is altijd raadzaam om het aanbod in jouw specifieke winkel te controleren.

Aldi supermarkt

Bij Aldi supermarkt zijn er ook verschillende kant-en-klare koolhydraatarme maaltijden verkrijgbaar. Hier zijn enkele voorbeelden:

Salades: Aldi biedt diverse koolhydraatarme salades aan, zoals een tonijnsalade, een Caesar salade met kip of een gemengde salade met feta en olijven. Deze salades kunnen dienen als een snelle en gezonde koolhydraatarme maaltijd.

Groentemixen: Er zijn verschillende koolhydraatarme groentemixen verkrijgbaar bij Aldi, zoals roerbakgroenten, mediterrane groentemix of bloemkoolrijst. Deze mixen zijn voorgesneden en kunnen snel worden bereid.

Vlees- of visgerechten: Aldi biedt ook kant-en-klare vlees- en visgerechten aan die geschikt zijn voor een koolhydraatarm dieet. Denk aan gegrilde kipfilet, zalmfilet, garnalenspiesjes of mager rundvlees. Controleer altijd de voedingswaarden en ingrediënten om er zeker van te zijn dat ze passen binnen je koolhydraatarme eetpatroon.

Soepen: Aldi heeft verschillende koolhydraatarme soepen in het assortiment, zoals tomatensoep, champignonsoep of groentesoep. Controleer wel het etiket, omdat sommige soepen mogelijk toegevoegde koolhydraten bevatten.

Rijst- of noedelvervangers: Aldi biedt ook koolhydraatarme rijst- of noedelvervangers aan, zoals bloemkoolrijst, courgettenoedels of konjacnoedels. Deze kunnen dienen als basis voor een koolhydraatarme maaltijd.

Het assortiment kant-en-klare koolhydraatarme maaltijden kan variëren per Aldi supermarktlocatie, dus het is altijd raadzaam om het aanbod in jouw specifieke winkel te controleren. Vergeet niet om de voedingswaarden en ingrediënten te controleren om er zeker van te zijn dat ze passen binnen je dieetbehoeften en voedingsdoelen.

Plus supermarkt

Bij Plus supermarkt zijn er ook verschillende kant-en-klare koolhydraatarme maaltijden beschikbaar. Hier zijn enkele voorbeelden:

Plus Verspakketten: Plus biedt verschillende verspakketten aan, waaronder ook koolhydraatarme opties. Denk aan bloemkoolrijst, courgettepasta of broccoli-rijst. Deze pakketten bevatten voorgesneden groenten en kunnen dienen als basis voor een koolhydraatarme maaltijd.

Salades: Plus heeft een assortiment aan koolhydraatarme salades, zoals een Caesar salade met kip, een tonijnsalade met groenten, of een gemengde salade met avocado en noten. Controleer altijd de voedingswaarden op de verpakking.

Vlees- of visgerechten: Plus biedt kant-en-klare vlees- en visgerechten aan die geschikt zijn voor een koolhydraatarm dieet. Denk aan gegrilde kipfilet, zalmfilet, garnalenspiesjes of mager rundvlees. Controleer de voedingswaarden en ingrediënten om er zeker van te zijn dat ze passen binnen je koolhydraatarme eetpatroon.

Groentemixen: Er zijn diverse koolhydraatarme groentemixen verkrijgbaar bij Plus, zoals roerbakgroenten, mediterrane groenten of Mexicaanse groentemixen. Deze mixen zijn voorgesneden en kunnen snel worden bereid.

Soepen: Plus biedt verschillende koolhydraatarme soepen aan, zoals tomatensoep, champignonsoep of groentesoep. Controleer wel het etiket, omdat sommige soepen mogelijk toegevoegde koolhydraten bevatten.

Het assortiment kant-en-klare koolhydraatarme maaltijden kan variëren per Plus supermarkt locatie, dus het is altijd raadzaam om het aanbod in jouw specifieke winkel te controleren.

Vergeet niet om de voedingswaarden en ingrediënten te controleren om er zeker van te zijn dat ze passen binnen je dieetbehoeften en voedingsdoelen. Zoals je ziet, koolhydraatarm eten hoeft niet moeilijk te zijn.

Over de schrijver
Reactie plaatsen