Kant en klare koolhydraatarme maaltijdsalades uit de supermarkt
17 september 2023 

Kant en klare koolhydraatarme maaltijdsalades uit de supermarkt

Kant en klare koolhydraatarme maaltijdsalades uit de supermarkt zijn zeer geschikt voor een koolhydraatarm dieet. Als je op zoek bent naar een gemakkelijke en gezonde maaltijdoptie, terwijl je een koolhydraatarm dieet volgt, hoef je niet verder te zoeken dan de supermarkt.

Tegenwoordig bieden veel supermarkten een scala aan kant en klare koolhydraatarme maaltijdsalades aan, die je helpen om je dieetdoelen te bereiken zonder concessies te doen aan smaak en voedingswaarde.

Kant en klare koolhydraatarme maaltijdsalades uit de supermarkt zijn tegenwoordig best lekker. Natuurlijk kun je zelf salades maken en is dat verser en heb je meestal niet of minder conserveringsmiddelen.

Maar als je snel klaar wilt zijn of geen tijd of mogelijkheid hebt om een salade te maken (zoals ik tijdens mijn avonddiensten), dan zijn kant en klare salades uit de supermarkt een prima alternatief.

De voordelen van Kant en klare koolhydraatarme maaltijdsalades

Kant en klare koolhydraatarme maaltijdsalades zijn ideaal voor mensen die een drukke levensstijl hebben of gewoonweg geen tijd, zin of mogelijkheid hebben om uitgebreid te koken.

De kant en klare salades bieden gemak en tijdsbesparing, omdat je niet zelf alle ingrediënten apart hoeft te kopen en te bereiden en je hebt er ook geen afwas van.

Als je eenmaal een aantal kant en klare koolhydraatarme maaltijdsalades kent met een laag koolhydraatgehalte, wordt het makkelijker om de juiste salades te kopen en daarmee je dieetdoelen te behalen zonder veel tijd te besteden aan het kopen, plannen en bereiden van je maaltijden.

Een ander voordeel van kant en klare koolhydraatarme maaltijdsalades is dat ze je helpen om gezondere keuzes te maken. Want het blijft verleidelijk om langs een fastfood keten als bijvoorbeeld McDonald's te rijden als je weinig tijd of geen zin hebt om zelf uitgebreide maaltijden te maken.

Op mijn werk zie ik tijdens de avonddiensten vaak collega's binnenkomen met kapsalons, patat, hamburgers, Turkse pizza's, enz, enz. Lekker, maar zeer calorierijk en niet koolhydraatarm.

De kant en klare koolhydraatarme maaltijdsalades zijn vaak rijk aan groenten, eiwitten en gezonde vetten, waardoor ze een uitgebalanceerde maaltijd vormen die je energie geeft en je een verzadigd gevoel geeft.

Bovendien bevatten ze meestal minder toegevoegde suikers en bewerkte ingrediënten dan veel andere kant-en-klare maaltijden, waardoor ze een gezondere optie zijn voor mensen die willen afvallen of gewoon gezonder willen eten.

 • tijdsbesparing
 • geen kook mogelijkheid
 • koolhydraatarm
 • geen afwas
 • beter dan fastfood

Maar je moet wel even weten welke maaltijdsalades onder de koolhydraatarme maaltijdsalades vallen. Ik zal een aantal voorbeelden geven.

Kant-en-klare koolhydraatarme maaltijdsalades bij Albert Heijn

Een van de supermarkten die een breed scala aan kant-en-klare koolhydraatarme maaltijden aanbiedt, is Albert Heijn. Ze hebben verschillende opties die geschikt zijn voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen, meestal ben je met een kant en klare salade helemaal klaar.

De kant en klare salades zijn dan bijvoorbeeld met kip of vis, zo ben je in 1 keer klaar, je hoeft ze alleen maar uit te pakken. Hier zijn enkele voorbeelden:

AH Maaltijdsalade kip Caesar

Maaltijdsalade met gegrilde kipfiletreepjes, ijsbergsla, romanasla, kaasschilfers, ei, aardappel, knoflookcroutons en caesardressing.

Tip: voeg de knoflookcroutons die in een apart zakje zitten niet toe aan de salade, dat scheelt weer koolhydraten.

Voedingswaarden per 100 Gram

 • Energie 114 kcal
 • Koolhydraten 7.7 g

ah-maaltijdsalade-kip-caesar-1

AH Maaltijdsalade Italiaanse kip

Rijke smaakvolle maaltijdsalade met gemarineerde gegrilde kipfiletreepjes, romaine sla, frisse cherry tomaatjes, Regato kaas en pestovinaigrette.

Voedingswaarden per 100 Gram

 • Energie 133 kcal
 • Koolhydraten 8.6 g

AH Maaltijdsalade Italiaanse kip

AH Maaltijdsalade garnalen

De AH Maaltijdsalade Hollandse garnalen is een smaakvolle salade met MSC Hollandse garnalen en cocktaildressing. Deze salade bevat 60% minder koolhydraten dan reguliere maaltijdsalades en is ook eiwitrijk. Het is een heerlijke optie voor liefhebbers van zeevruchten die een koolhydraatarm dieet volgen.

Voedingswaarden per 100 Gram

 • Energie 130 kcal
 • Koolhydraten 8.1 g

ah-maaltijdsalade-garnalen

AH Basis maaltijdsalade tonijn scharrelei

Rijke smaakvolle maaltijdsalade met tonijn, gekruide aardappelpartjes, ijsbergsla, scharrelei en frisse kruidendressing.

Voedingswaarden per 100 Gram

 • Energie 99 kcal
 • Koolhydraten 6.8 g

ah-basis-maaltijdsalade-tonijn-scharrelei

Er zijn natuurlijk nog veel meer kant en klare maaltijdsalades bij AH. Zelfs als je filtert op laag in suiker, krijg je nog steeds wel meer dan 20 maaltijdsalades. Om je een beetje te helpen kiezen, gebruik eerst een filter en kies voor "laag in suiker" en besef dan ook dat de salades met pasta meestal hoger in koolhydraten zijn.

Kant en klare koolhydraatarme maaltijdsalades van Jumbo

Jumbo is een andere supermarkt en biedt een verscheidenheid aan kant en klare koolhydraatarme maaltijdsalades aan, zoals een Griekse salade met feta, olijven en komkommer, een Caesar salade met kipfilet en romaine sla, of een tonijnsalade met gemengde groenten. 

Deze salades zijn een heerlijke en gezonde optie voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen. Hier zijn enkele voorbeelden van hun assortiment:

Jumbo Maaltijdsalade Kip Caesar

Maaltijdsalade met slamix, aardappel, kip, ei, komkommer, yoghurt-caesardressing, croutons en Italiaanse kaas.

Voedingswaarden per 100 Gram

 • Energie 99 kcal
 • Koolhydraten 6.8 g

jumbo-maaltijdsalade-kip-caesar

Jumbo Groene Groenten Salade

Salade met broccoli, courgette, doperwten, orzo, spinazie, witte kaas, pestomarinade, rucola, peterselie, bieslook en een cupje dressing. Lekker, laag in calorieën en koolhydraten.

Voedingswaarden per 100 Gram

 • Energie 110 kcal
 • Koolhydraten 6.7 g

jumbo-groene-groenten-salade

Jumbo Basis Maaltijdsalade Tonijn

Maaltijdsalade van slamix, gekookte aardappelen, tonijn, geblancheerde sperziebonen, gekookt ei en zwarte olijven met een zakje dressing met bieslook.

Voedingswaarden per 100 Gram

 • Energie 83 kcal
 • Koolhydraten 5.8 g

jumbo-basis-maaltijdsalade-tonijn

Kant en klare koolhydraatarme maaltijdsalades bij andere supermarkten

Dit waren een paar voorbeeldjes van kant en klare koolhydraatarme maaltijdsalades bij bekende supermarkten. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer bekende supermarkten. En het zal je niet verbazen, ook deze supermarkten hebben soortgelijke kant en klare koolhydraatarme maaltijdsalades.

Lidl

Lidl biedt diverse koolhydraatarme salades aan, zoals een tonijnsalade met groenten, een Caesar salade met kipfilet of een gemengde salade met feta en olijven. Deze salades zijn een smakelijke en gezonde keuze voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen.

Aldi

Aldi biedt diverse koolhydraatarme salades aan, zoals een tonijnsalade, een Caesar salade met kip of een gemengde salade met feta en olijven. Deze salades zijn een smakelijke en gezonde keuze voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen.

Plus

Plus heeft een assortiment aan koolhydraatarme salades, zoals een Caesar salade met kip, een tonijnsalade met groenten, of een gemengde salade met avocado en noten. Deze salades zijn een smakelijke en gezonde optie voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen.

Conclusie kant en klare koolhydraatarme maaltijdsalades uit de supermarkt

Kant en klare koolhydraatarme maaltijdsalades uit de supermarkt zijn een gemakkelijke en gezonde optie voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen. Supermarkten zoals Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en Plus bieden een breed scala aan kant en klare koolhydraatarme maaltijdsalades aan.

Online kun je al een kijkje nemen op de websites van de supermarkten. Meestal hebben ze een filter wat je kunt gebruiken om sneller te zoeken. Bijvoorbeeld laag in suiker, dan zit je meestal al aardig goed.

Het assortiment kant en klare koolhydraatarme maaltijdsalades kan variëren per supermarkt locatie, dus het is raadzaam om het aanbod in jouw specifieke winkel te controleren. Vergeet niet om altijd de voedingswaarden en ingrediënten te controleren om er zeker van te zijn dat ze passen binnen je dieetbehoeften en voedingsdoelen.

Met kant en klare koolhydraatarme maaltijdsalades hoef je geen concessies te doen aan smaak en voedingswaarde. Ze bieden gemak, tijdsbesparing en helpen je om gezonde keuzes te maken. Eet smakelijk!

Over de schrijver
Reactie plaatsen