tuttifrutti

Tuttifrutti

Tutti Frutti is een mix van gedroogd fruit, meestal afkomstig uit Zuid-Azië. Het bevat verschillende soorten fruit zoals abrikozen, perziken, appels, peren, ananas, pruimen, rozijnen, kersen en soms ook stukjes kokosnoot.

Tutti Frutti wordt vaak gebruikt als ingrediënt in gebak, brood of in desserts. Het kan ook als een gezonde snack gegeten

Wat kun je met lychee als je een koolhydraatarm dieet volgt?

Tuttifrutti is een mix van gedroogd fruit, zoals pruimen, abrikozen, rozijnen, en soms ook andere vruchten zoals appels en peren. Hoewel gedroogd fruit van nature suikers bevat, kan tuttifrutti in kleine hoeveelheden genoten worden als onderdeel van een koolhydraatarm dieet. Hier zijn enkele manieren waarop je tuttifrutti kunt gebruiken:

  • Tuttifrutti als snack: Eet een kleine portie tuttifrutti als een gezonde snack. Houd er rekening mee dat gedroogd fruit een hogere concentratie suikers heeft dan vers fruit, dus beperk de portiegrootte om binnen je koolhydraatdoelen te blijven.
  • Tuttifrutti in ontbijtgerechten: Voeg een kleine hoeveelheid fijngehakte tuttifrutti toe aan koolhydraatarme ontbijtgerechten zoals yoghurt, kwark, of chia pudding. Het zal een natuurlijke zoetheid en een lekkere textuur toevoegen aan je ontbijt.
  • Tuttifrutti in gebak: Gebruik tuttifrutti als een smaakvolle toevoeging aan koolhydraatarme gebakjes en desserts. Voeg het bijvoorbeeld toe aan muffins, cakes, of energierepen. Houd er rekening mee dat gebak met tuttifrutti nog steeds koolhydraten bevat, dus eet het met mate en pas op voor je totale koolhydraat- en calorie-inname.
  • Tuttifrutti in salades: Snijd tuttifrutti in kleine stukjes en voeg het toe aan koolhydraatarme salades voor een zoete en kleurrijke toevoeging. Combineer het bijvoorbeeld met bladgroenten, eiwitbronnen zoals kip of vis, en een gezonde dressing op basis van olijfolie en azijn.

Let op dat tuttifrutti een geconcentreerde bron van suikers is, dus eet het met mate en houd rekening met je totale koolhydraat- en calorie-inname. Geniet van tuttifrutti als onderdeel van een gevarieerd en uitgebalanceerd koolhydraatarm dieet.

Voedingswaarde per 100 gram tuttifrutti, gedroogd, geweekt:

Energie98kcal
Vet0g
- waarvan verzadigd0g
Koolhydraten20,7g
- waarvan suikers18,8g
Vezels5,2g
Eiwit1,1g

Bron voedingswaarde: voedingscentrum

Reactie plaatsen