Salade met kip en avocado

Salade met kip en avocado

Salade met kip en avocado

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet
  • 1 courgette
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 handjevol veldsla
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze gaar in een koekenpan met olijfolie.
  2. Snijd de courgette, komkommer en avocado in blokjes.
  3. Was de veldsla en snijd deze in stukjes.
  4. Doe de kip, courgette, komkommer, avocado en veldsla in een kom.
  5. Maak een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper.
  6. Schenk de dressing over de salade en meng goed door.
  7. Serveer direct.

Bereidingstijd:

30 minuten

Voedingswaarden

Tips

Je kunt ook andere groenten toevoegen aan de salade, zoals tomaten, paprika of champignons. Als je geen balsamicoazijn hebt, kun je ook andere azijn gebruiken, zoals witte azijn of rodewijnazijn. Je kunt de salade ook met een andere dressing serveren, zoals een yoghurtdressing of een citroendressing.

Serveren

Serveer de salade als lunch of diner.

Afbeelding ter illustratie

Reactie plaatsen