roergebakken-peultjes-met-knoflook-en-gember

Roergebakken peultjes met knoflook en gember

Een heerlijk koolhydraatarm recept met peultjes is roergebakken peultjes met knoflook en gember. Dit gerecht is een eenvoudig maar smakelijk bijgerecht dat perfect past bij geroosterd vlees of vis. Het is rijk aan vezels en voedingsstoffen en bevat weinig koolhydraten.

Ingrediënten:

  • 400 gram peultjes, schoongemaakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de knoflook en gember toe en bak het gedurende 1-2 minuten, of totdat het geurig is.
  3. Voeg de peultjes toe en roerbak het gedurende 3-4 minuten, of totdat ze heldergroen zijn en net gaar.
  4. Voeg de sojasaus toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  5. Roerbak het geheel nog eens 1-2 minuten, of totdat de peultjes volledig gaar zijn.
  6. Haal de pan van het vuur en serveer het gerecht direct.

Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals paprika, champignons of ui, om het gerecht nog meer smaak te geven.

Voedingswaarden:

Portiegrootte: 1/4 van het recept (ongeveer)

  • Calorieën: 70-90 kcal
  • Koolhydraten: 6-8 g
  • Vetten: 4-6 g
  • Eiwitten: 2-3 g
  • Vezels: 2-3 g

Houd er rekening mee dat deze schattingen kunnen variëren afhankelijk van de specifieke merken, typen ingrediënten en portiegrootte die je gebruikt. Het is altijd een goed idee om de voedingswaarden van de specifieke ingrediënten die je gebruikt te controleren en te wegen als je nauwkeurige gegevens wilt hebben.

Afbeelding ter illustratie. depositphotos

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen