Koolhydraatarme zuurkoolstamppot met rookworst

Ingrediënten:

  • 400 g zuurkool
  • 500 g bloemkool, in roosjes
  • 100 g crème fraîche
  • 2 eetlepels boter
  • 1 rookworst
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Kook de bloemkoolroosjes gaar in een pan met licht gezouten water. Giet de bloemkool af en laat het even afkoelen.
  2. Verwarm de zuurkool in een pan en laat het goed uitlekken.
  3. Stamp de bloemkool met een stamper fijn en meng er de crème fraîche en boter doorheen.
  4. Voeg de zuurkool toe en roer goed door elkaar.
  5. Breng de zuurkoolstamppot op smaak met zout en peper.
  6. Verwarm de rookworst volgens de instructies op de verpakking.
  7. Serveer de zuurkoolstamppot met de warme rookworst erbij.

Dit koolhydraatarme gerecht is lekker en makkelijk te maken. Het is een gezonde variatie op de traditionele stamppot met aardappelen en zuurkool. Eet smakelijk!

Reactie plaatsen