Pittige roerbak met kip en groenten

Een lekker koolhydraatarm recept met Chinese kool is deze pittige roerbak met kip en groenten. Dit gerecht is een heerlijke, gezonde en koolhydraatarme optie voor een snelle doordeweekse maaltijd. De Chinese kool voegt een frisse en knapperige textuur toe aan het gerecht en de pittige smaak van de saus geeft het gerecht extra pit.

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 Chinese kool, in reepjes gesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 gele paprika, in reepjes gesneden
  • 1 rode ui, in halve ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel geraspte gember
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een wokpan op hoog vuur. Voeg de kipfilet toe en roerbak gedurende 5-7 minuten, of totdat de kip gaar is. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
  2. Voeg de Chinese kool, paprika en rode ui toe aan de wokpan en roerbak gedurende 3-5 minuten, of totdat de groenten beetgaar zijn.
  3. Voeg de knoflook, sojasaus, sambal en geraspte gember toe aan de pan en roerbak gedurende nog eens 2 minuten, of totdat de geur vrijkomt.
  4. Voeg de kip weer toe aan de pan en roerbak nogmaals gedurende 2-3 minuten, of totdat alles goed gemengd is en de kip weer goed is opgewarmd.
  5. Breng op smaak met zout en peper en serveer de pittige roerbak met kip en groenten.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen