Gevulde witlofbootjes met gehakt en kaas

Deze gevulde witlofbootjes zijn een heerlijk koolhydraatarm gerecht dat rijk is aan eiwitten en groenten. Het gehakt kan eventueel vervangen worden door vegetarisch gehakt of tofu voor een vegetarische variant. Serveer de witlofbootjes bijvoorbeeld met een frisse salade of gestoomde groenten voor een complete maaltijd. 

Ingrediënten:

  • 4 witlofstronken
  • 300 gram gehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Maak de witlofstronken schoon en snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern.
  3. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook gedurende 2-3 minuten. Voeg dan de paprika toe en bak nog eens 2-3 minuten.
  4. Voeg het gehakt toe aan de pan en bak het rul en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Leg de witlofbootjes in een ovenschaal en verdeel het gehaktmengsel over de bootjes.
  6. Bestrooi de bootjes met geraspte kaas en zet de ovenschaal gedurende 20-25 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Smakelijk eten!

Reactie plaatsen