Rabarbercompote

Een koolhydraatarm recept met rabarber is deze heerlijke rabarbercompote met vanille en kaneel.

Ingrediënten:

500 gram rabarber, in stukjes gesneden

  • 1 vanillestokje
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel boter
  • 100 ml water

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de boter in een pan op laag vuur en voeg de rabarber toe. Roer goed door en laat de rabarber ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
  2. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat de rabarber gedurende ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen tot de rabarber zacht is geworden.
  3. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg, de kaneelstokjes en de honing toe aan de pan en roer goed door.
  4. Laat de rabarbercompote nog eens 5-10 minuten zachtjes koken totdat het mengsel iets is ingedikt.
  5. Verwijder de kaneelstokjes en serveer de rabarbercompote warm of koud.
  6. Deze rabarbercompote is heerlijk als bijgerecht bij een koolhydraatarme maaltijd, of als dessert met wat slagroom eroverheen. De combinatie van zoete honing en vanille met de fris zure smaak van rabarber maakt dit tot een verrukkelijk gerecht.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen