Roerbak amsoi met knoflook en sojasaus

Een smakelijk en eenvoudig koolhydraatarm recept met amsoi (ook wel bekend als Chinese kool of mosterdkool) is roerbak amsoi met knoflook en sojasaus. Dit gerecht kan worden gegeten als bijgerecht bij bijvoorbeeld een stukje vlees of vis, maar het is ook heerlijk op zichzelf als een licht hoofdgerecht.

Ingrediënten:

  • 1 bosje amsoi, in stukken gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • Optioneel: 1/4 theelepel gemalen gember

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.
  2. Voeg de knoflook en gember toe en bak deze 1-2 minuten tot ze geurig zijn.
  3. Voeg de amsoi toe en bak deze nog eens 2-3 minuten, of totdat deze zacht is maar nog steeds knapperig.
  4. Voeg de sojasaus, zout en peper toe en meng goed.
  5. Bak nog eens 1-2 minuten, of totdat de saus goed is opgenomen en de amsoi bedekt is.
  6. Haal de pan van het vuur en serveer de roerbak amsoi direct.

Je kunt ook andere groenten toevoegen aan de roerbak, zoals paprika, ui of champignons, afhankelijk van je smaak. Geniet van je heerlijke koolhydraatarme maaltijd met deze roerbak amsoi met knoflook en sojasaus!

Reactie plaatsen