salade-zalm-en-veldsla

Salade zalm en veldsla

Ingrediënten:

  • 100 g veldsla
  • 150 g gerookte zalm
  • 1/2 komkommer, in plakjes
  • 1/4 rode ui, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Verdeel de veldsla over 2 borden.
  2. Leg de plakjes gerookte zalm bovenop de veldsla.
  3. Verdeel de plakjes komkommer en fijngehakte rode ui over de zalm.
  4. Meng de olijfolie, citroensap, zout en peper in een kom.
  5. Druppel de dressing over de salade en serveer direct.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 300-350 kcal
  • Vet: 22-25 gram
  • Verzadigd vet: 3-4 gram
  • Koolhydraten: 5-8 gram
  • Vezels: 2-3 gram
  • Eiwit: 20-25 gram
  • Natrium: 400-500 mg

Houd er rekening mee dat deze schattingen kunnen variëren afhankelijk van de specifieke merken en typen ingrediënten die je gebruikt. Het is altijd een goed idee om de voedingswaarden van de specifieke ingrediënten die je gebruikt te controleren als je nauwkeurige gegevens wilt hebben.

Deze heerlijke koolhydraatarme salade is ook perfect voor een lichte lunch of een gezonde avondmaaltijd. Eet smakelijk!

Afbeelding ter illustratie. depositphotos

Reactie plaatsen