komkommer-salade-met-feta-en-munt

Komkommer salade met feta en munt

Dit gerecht is koolhydraatarm en bevat veel gezonde voedingsstoffen van de komkommer en munt. Het is ook gemakkelijk te maken en kan worden geserveerd als bijgerecht of als lichte lunch.

Ingrediënten:

  1. 1 grote komkommer, geschild en in plakjes gesneden
  2. 1/2 rode ui, in dunne ringen gesneden
  3. 100 g feta, verkruimeld
  4. 1 handvol verse muntblaadjes, fijngehakt
  5. 2 el olijfolie
  6. 2 el citroensap
  7. Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Meng in een grote kom de komkommerplakjes en de rode ui ringen.
  2. Voeg de verkruimelde feta toe en meng voorzichtig.
  3. Meng de fijngehakte muntblaadjes erdoorheen.
  4. Maak een dressing van de olijfolie en het citroensap en breng op smaak met zout en peper.
  5. Giet de dressing over de salade en meng goed door elkaar.
  6. Laat de salade 10-15 minuten in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  7. Serveer de salade als bijgerecht of als lichte lunch.

Voedingswaarden:

  • Calorieën: 200-250 kcal
  • Vet: 16-20 gram
  • Verzadigd vet: 6-8 gram
  • Koolhydraten: 6-8 gram
  • Vezels: 1-2 gram
  • Eiwit: 6-8 gram
  • Natrium: 400-500 mg

Houd er rekening mee dat deze schattingen kunnen variëren afhankelijk van de specifieke merken, typen ingrediënten en portiegrootte die je gebruikt. Het is altijd een goed idee om de voedingswaarden van de specifieke ingrediënten die je gebruikt te controleren en te wegen als je nauwkeurige gegevens wilt hebben.

Afbeelding ter illustratie. depositphotos

Smakelijk eten!

Reactie plaatsen