Geroerbakte kousenband met knoflook en gember

Hier is een eenvoudig en smakelijk koolhydraatarm recept met kousenband. Dit gerecht is niet alleen koolhydraatarm, maar ook veganistisch en glutenvrij. De combinatie van knoflook, gember en rode peper geeft de kousenband een smaakvolle kick, terwijl de sojasaus en rijstazijn zorgen voor een hartige, umami-smaak. 

Geroerbakte kousenband met knoflook en gember

Ingrediënten:

  • 500 g kousenband, uiteinden afgesneden en in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 cm gember, geschild en fijngehakt
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl rijstazijn
  • 1/4 tl zout

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur.
  2. Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en roerbak gedurende 1-2 minuten, of tot de knoflook licht goudbruin is.
  3. Voeg de kousenband toe en roerbak gedurende 3-4 minuten, of tot de kousenband knapperig en heldergroen is.
  4. Voeg de sojasaus, rijstazijn en zout toe en roerbak nog 1-2 minuten, of tot de kousenband gaar is en de saus goed is opgenomen.
  5. Serveer de geroerbakte kousenband als bijgerecht bij een hoofdgerecht naar keuze.

Geniet ervan!

Reactie plaatsen