geroosterde-wortels-met-tijm-en-parmezaanse-kaas

Geroosterde wortels met tijm en Parmezaanse kaas

Een lekker koolhydraatarm recept is geroosterde wortels met tijm en Parmezaanse kaas. Dit gerecht is een smakelijke manier om wortels te bereiden en is rijk aan vezels en voedingsstoffen. De tijm en Parmezaanse kaas geven de wortels een heerlijke smaak en aroma.

Ingrediënten:

  • 500 gram wortels, geschild en in stukken gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Leg de wortels op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  3. Besprenkel de wortels met olijfolie en bestrooi ze met tijmblaadjes, knoflookpoeder, zout en peper.
  4. Rooster de wortels gedurende 25-30 minuten, of totdat ze zacht en licht gebruind zijn.
  5. Haal de wortels uit de oven en bestrooi ze met geraspte Parmezaanse kaas.
  6. Zet de bakplaat nog eens 5-7 minuten terug in de oven totdat de kaas gesmolten en lichtbruin is.
  7. Haal de bakplaat uit de oven en serveer de wortels direct.

Voedingswaarden:

Portiegrootte: 1/4 van het recept (ongeveer)

Houd er rekening mee dat deze schattingen kunnen variëren afhankelijk van de specifieke merken, typen ingrediënten en portiegrootte die je gebruikt. Het is altijd een goed idee om de voedingswaarden van de specifieke ingrediënten die je gebruikt te controleren en te wegen als je nauwkeurige gegevens wilt hebben.

Je kunt dit gerecht ook aanvullen met bijvoorbeeld kip of vis voor een volledige maaltijd.

Afbeelding ter illustratie. depositphotos

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen