aziatische-bloemkoolrijst-wok

Aziatische Bloemkoolrijst Wok

Aziatische Bloemkoolrijst Wok. 

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool, geraspt tot 'rijst'
  • 200 gram gemengde groenten (bijv. wortelen, erwten, paprika)
  • 250 gram garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt
  • Verse koriander voor garnering (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Verhit de sesamolie in een wok op middelhoog vuur.
  2. Voeg de garnalen toe en roerbak tot ze gaar zijn.
  3. Voeg de gemengde groenten toe en roerbak tot ze knapperig zijn.
  4. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak gedurende 3-5 minuten.
  5. Giet de sojasaus over het mengsel en roer goed door.
  6. Garneer met fijngehakte lente-uitjes en verse koriander.

Bereidingstijd:

20 minuten

Voedingsstoffen:

Portie voor één persoon

  • Kcal: Ongeveer 300 kcal
  • Koolhydraten: Ongeveer 15 gram
  • Eiwitten: Ongeveer 25 gram
  • Vetten: Ongeveer 15 gram

Als je een meer nauwkeurige schatting wilt, zou je de voedingswaarde van elk ingrediënt kunnen controleren en optellen.

Dit kan eenvoudig worden gedaan met behulp van voedingswaarde-informatie van producten of voedingswaarde-apps.

Wil jij afvallen met koolhydraatarme recepten?

Kijk dan eens naar het afvalprogramma en de andere producten in de shop.

Afbeelding ter illustratie

Reactie plaatsen