Koolhydraatarm afvallen ervaring na 28 maanden
20 november 2022 

Koolhydraatarm afvallen ervaring na 28 maanden

Na het delen van mijn ervaringen per maand in 2020, werd het wel weer eens tijd wat over het afvallen te melden. Op dit moment zit ik in maand 28............. We gaan dus van maand 5 naar maand 28 ;-)

Eind 2020 woog ik 87 kilo (in juli 2020 nog 111 kilo), dus was ik in 6 maanden 24 kilo afgevallen. Geweldig, dit was mij nog nooit gelukt. 30 jaar proberen af te vallen en dan heb je ineens de afvalcode gekraakt.

Huizen perikelen

In januari 2021 bedacht ik ineens dat ik eigenlijk wel wilde verhuizen, een ander huis leek mij wel weer eens fijn na 24 jaar in hetzelfde huis te hebben gewoond.

We hebben naar een leuk huis gekeken, een bod gedaan en voor je het weet heb je een ander huis gekocht. Maar ons huis moest ook nog opgeruimd en verkocht worden en het kost gewoon allemaal heel veel tijd met hypotheken, makelaars, hypotheek adviseurs, notarissen, werklui enz.

Mijn moeder zit ook al 3 jaar in een verzorgingshuis en dat huis moest ook verkocht worden in 2021. Kortom, 2021 werd een jaar van 2 huizen verkopen en 1 huis kopen en eerst laten verbouwen. En uiteraard waren er nog wel wat meer dingetjes dat jaar.

Het was in 2021 dus gewoon te druk om mij met de website bezig te houden, dus ben ik even gestopt. Het afvallen stopte ook langzaam. Niet het koolhydraatarm eten trouwens, dat deed ik al vanaf 2017 en dat doe ik nog steeds en blijf ik doen.


Koolhydraatarm eten is niet hetzelfde als koolhydraatarm afvallen

Om af te vallen, moet je ook minder calorieën eten en daar had ik gewoon even geen zin in. Ook heb ik hier en daar tijdens de verhuis- en verbouwdrukte best wel gezondigd. 

Dan ging ik direct van mijn werk naar het nieuwe huis met de werklui en was daar weer van alles aan de hand of moest ik zelf dingen doen en at ik niet, maar graasde hier en daar wat er in het huis stond en dat was zeker niet altijd koolhydraatarm.

Tja, dat ging dus niet helemaal goed, kwamen er toch weer wat kilo's bij. Maar............ ik heb letterlijk mijn eigen code weer gepakt in de vorm van mijn gratis e-book van 2020 en even gekeken hoe het ook al weer precies zat. Dat heeft geholpen en zo bracht ik de kilo's weer terug.

Huidige gewicht

Op dit moment (november 2022), blijf ik redelijk stabiel en zit ik zo rond de 88 a 89 kilo. Ik eet koolhydraatarm, maar eet ongeveer het aantal calorieën van mijn caloriebehoefte. Dat betekend dat ik niet afval en niet aankom, ik eet wat mijn lichaam nodig heeft, niet meer en niet minder en daar voel ik mij goed bij.


Eind 2020 start maken afvalprogramma

Na mijn laatste blog (verslag van maand 5) was ik ook begonnen met het maken van een afvalprogramma op basis van mijn eigen Gekraakte code. Kijken of ik zo meer mensen zou kunnen bereiken en helpen.

In december 2020 dacht ik dat het afval programma bijna klaar was, maar het bleek toch wel heel veel werk, om mijn gekraakte afvalcode op papier te zetten en uit te leggen, recepten te maken, dagmenu's enz. Dus er was nog wat meer tijd nodig.

Maar ja, toen kwamen de huizen perikelen in januari 2021 en was er al niet eens meer tijd voor de website, laat staan voor het maken van een afvalprogramma.

Eind 2022 het afval programma is nu af

Pas in het voorjaar van 2022 had ik weer de rust in het nieuwe huis en heb ik het weer opgepakt. Maar ondertussen had ik ook voortschrijdend inzicht, ik wilde het afvalprogramma gaan plaatsen als e-learning afvalprogramma.

Ik ben er het afgelopen half jaar verder mee gegaan en nu is het af............. wat? Ja, het is af, ik geloof het bijna zelf niet. Er zitten honderden en honderden uren in de afgelopen 2 jaar. 

Echt af is het denk ik nooit, want ik blijf leren en heb al weer nieuwe ideeën om toe te voegen aan het programma. Geen idee of er op korte termijn blogs komen, want ik ben druk met mijn afvalprogramma.


GRATIS e-book de Geheime Code Gekraakt

Als je meer wilt leren over mijn Geheime Gekraakt Code, download dan mijn GRATIS e-book de Geheime Code Gekraakt. Je komt dan ook op mijn e-mail lijst. Als je op mijn e-mail lijst staat, krijg je heel veel gratis informatie over koolhydraatarm afvallen

De mails zijn niet saai, maar zijn verhaaltje met mijn eigen ervaringen van koolhydraatarm eten in de praktijk. En soms op basis van andere verhaaltjes of onderwerpen die ik zelf mee maak.

Mijn GRATIS e-book De Geheime Code Gekraakt kun je HIER downloaden.

Over de schrijver
Reactie plaatsen