guacamole

Guacamole

Guacamole is een romige saus op basis van avocado en is rijk aan gezonde vetten en bevat weinig koolhydraten. Het is perfect als dip voor groenten of als topping voor salades, vlees of vis.

Ingrediënten:

  • 2 rijpe avocado's
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 1/4 ui, fijngehakt
  • Sap van 1 limoen
  • Zout en peper naar smaak

Optioneel: knoflook, koriander, chilipeper voor extra smaak

Bereidingswijze:

  1. Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom.
  2. Prak de avocado's met een vork tot een gladde massa.
  3. Voeg de tomaat, ui, limoensap, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.
  4. Voeg indien gewenst extra ingrediënten toe zoals knoflook, koriander of chilipeper.
  5. Proef en voeg naar smaak extra kruiden of specerijen toe.
  6. Serveer de guacamole direct.

Voedingswaarden

(per portie van ongeveer 2 eetlepels):

  • Energie: 50 kcal
  • Koolhydraten: 2 g
  • Vetten: 4 g
  • Eiwitten: 1 g
  • Vezels: 1 g

Houd er rekening mee dat deze schattingen kunnen variëren afhankelijk van de specifieke hoeveelheden, merken en typen ingrediënten die je gebruikt. Het is altijd een goed idee om de voedingswaarden van de specifieke ingrediënten die je gebruikt te controleren als je nauwkeurige gegevens wilt hebben.

Afbeelding ter illustratie: Pexels

Reactie plaatsen