koolhydraatarme-gevulde-omelet-met-spinazie-en-feta

Koolhydraatarme Gevulde Omelet met Spinazie en Feta

Koolhydraatarme Gevulde Omelet met Spinazie en Feta. Deze gevulde omelet met spinazie en feta is niet alleen heerlijk smaakvol maar ook rijk aan eiwitten en gezonde vetten, waardoor het een perfect koolhydraatarm gerecht is. Geniet ervan!

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 50 gram verse spinazie
  • 50 gram feta, verkruimeld
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie (optioneel, ter garnering)

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de verse spinazie toe en bak tot deze geslonken is.
  3. In een kom klop je de eieren los en breng ze op smaak met zout en peper.
  4. Giet de losgeklopte eieren over de spinazie in de pan.
  5. Laat de omelet aan de randen stollen en til af en toe de rand op om het ongestolde ei naar de onderkant te laten stromen.
  6. Strooi de verkruimelde feta gelijkmatig over de helft van de omelet.
  7. Vouw de andere helft over de vulling en laat de omelet nog een minuut bakken totdat de kaas smelt en de omelet gaar is.
  8. Garneer met verse peterselie indien gewenst.

Bereidingstijd:

10 minuten

Voedingsstoffen:

Portie voor één persoon

  • Kcal: Ongeveer 300 kcal
  • Koolhydraten: Ongeveer 3 gram
  • Eiwitten: Ongeveer 20 gram
  • Vetten: Ongeveer 22 gram

Als je een meer nauwkeurige schatting wilt, zou je de voedingswaarde van elk ingrediënt kunnen controleren en optellen.

Dit kan eenvoudig worden gedaan met behulp van voedingswaarde-informatie van producten of voedingswaarde-apps.

Wil jij afvallen met koolhydraatarme recepten?

Kijk dan eens naar het afvalprogramma en de andere producten in de shop.

Afbeelding ter illustratie

Reactie plaatsen