griekse-omelet-met-tomaat-en-olijven

Griekse Omelet met Tomaat en Olijven

Griekse Omelet met Tomaat en Olijven. Deze koolhydraatarme Griekse omelet is niet alleen heerlijk maar ook rijk aan eiwitten en gezonde vetten.

Het is een smaakvolle optie voor een snel ontbijt of een lichte lunch. Geniet ervan!

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 1 tomaat, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels zwarte olijven, gehalveerd
  • 50 gram feta, verkruimeld
  • Een handjevol verse basilicum, gehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie (voor het invetten van de pan)

Bereidingswijze:

  1. Klop de eieren in een kom en breng ze op smaak met zout en peper.
  2. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Giet de losgeklopte eieren in de pan en laat ze een beetje stollen aan de randen.
  4. Voeg de tomaat, zwarte olijven en feta toe aan één kant van de omelet.
  5. Strooi verse basilicum over de vulling.
  6. Vouw de andere helft van de omelet over de vulling en laat het geheel nog een minuut bakken totdat de kaas smelt en de omelet gaar is.
  7. Schuif de omelet op een bord en garneer indien gewenst met extra basilicum.

Bereidingstijd:

10 minuten

Voedingsstoffen:

Portie voor één persoon

  • Kcal: Ongeveer 300 kcal
  • Koolhydraten: Ongeveer 5 gram
  • Eiwitten: Ongeveer 20 gram
  • Vetten: Ongeveer 22 gram

Als je een meer nauwkeurige schatting wilt, zou je de voedingswaarde van elk ingrediënt kunnen controleren en optellen.

Dit kan eenvoudig worden gedaan met behulp van voedingswaarde-informatie van producten of voedingswaarde-apps.

Wil jij afvallen met koolhydraatarme recepten?

Kijk dan eens naar het afvalprogramma en de andere producten in de shop.

Afbeelding ter illustratie

Reactie plaatsen