broccoli-ei-muffins-met-cheddar

Broccoli Ei Muffins met Cheddar

Broccoli Ei Muffins met Cheddar. Deze koolhydraatarme broccoli ei muffins met cheddar zijn niet alleen smakelijk maar ook een goede bron van eiwitten en gezonde vetten.

Ze zijn snel en eenvoudig te maken en ideaal voor ontbijt of als een draagbare snack. Geniet ervan!

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 1 kopje broccoli, fijngehakt
  • 1/2 kopje geraspte cheddar kaas
  • 1/4 kopje melk
  • Zout en peper naar smaak
  • Een snufje knoflookpoeder (optioneel)
  • Olijfolie (om de muffinvorm in te vetten)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Vet een muffinvorm in met olijfolie.
  3. Klop de eieren in een kom en voeg de melk toe. Meng goed.
  4. Voeg de fijngehakte broccoli en geraspte cheddar kaas toe aan het eimengsel. Roer goed door.
  5. Breng het mengsel op smaak met zout, peper, en eventueel knoflookpoeder.
  6. Giet het mengsel in de ingevette muffinvorm, verdeel gelijkmatig.
  7. Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze stevig zijn en goudbruin aan de bovenkant.
  8. Laat de muffins een paar minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.

Bereidingstijd:

25 minuten

Voedingsstoffen:

Portie voor één persoon (2 muffins)

  • Kcal: Ongeveer 250 kcal
  • Koolhydraten: Ongeveer 5 gram
  • Eiwitten: Ongeveer 18 gram
  • Vetten: Ongeveer 15 gram

Als je een meer nauwkeurige schatting wilt, zou je de voedingswaarde van elk ingrediënt kunnen controleren en optellen.

Dit kan eenvoudig worden gedaan met behulp van voedingswaarde-informatie van producten of voedingswaarde-apps.

Wil jij afvallen met koolhydraatarme recepten?

Kijk dan eens naar het afvalprogramma en de andere producten in de shop.

Afbeelding ter illustratie


Reactie plaatsen