thaise-kip-met-groenten-en-cashewnoten

Thaise kip met groenten en cashewnoten

Een heerlijk koolhydraatarm recept met taugé is deze Thaise kip met groenten en cashewnoten.

Dit gerecht zit boordevol groenten, eiwitten en gezonde vetten uit de cashewnoten. Serveer de Thaise kip met bijvoorbeeld bloemkoolrijst voor een complete maaltijd.

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet
  • 250 gram taugé
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stukje gemberwortel (ongeveer 2 cm)
  • 50 gram ongezouten cashewnoten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 theelepel sambal oelek (of naar smaak)
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en de paprika en ui in reepjes. Hak de knoflook en gember fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een wokpan en bak de kipfilet op hoog vuur goudbruin en gaar.
  3. Haal de kip uit de pan en voeg de paprika, ui, knoflook en gember toe aan de pan. Roerbak deze op hoog vuur gedurende 3-5 minuten.
  4. Voeg de taugé en cashewnoten toe en bak deze kort mee tot de taugé iets zachter is geworden.
  5. Voeg de gebakken kipfilet weer toe aan de pan.
  6. Maak de saus door de sojasaus, vissaus, limoensap en sambal oelek te mengen.
  7. Voeg de saus toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
  8. Breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

Afbeelding ter illustratie.

Reactie plaatsen