snijbonen-kip

Snijbonen en kip

Ingrediënten:

  • 500 g snijbonen, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 500 g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: verse kruiden zoals peterselie of koriander

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze glazig.
  3. Voeg de kipfilet toe en bak deze rondom bruin.
  4. Voeg de snijbonen toe en bak deze 5-7 minuten mee tot ze beetgaar zijn.
  5. Voeg paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.
  6. Laat het geheel nog 2-3 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  7. Voeg als laatste eventueel wat verse kruiden toe voor extra smaak.

Serveer de koolhydraatarme snijbonen-kip maaltijd warm en geniet ervan!

Voedingswaarden:

  • Portiegrootte: 1/4 van het recept (ongeveer)
  • Calorieën: 250-300 kcal
  • Koolhydraten: 10-15 g
  • Vetten: 10-15 g
  • Eiwitten: 25-30 g
  • Vezels: 4-6 g

Houd er rekening mee dat deze schattingen kunnen variëren afhankelijk van de specifieke merken, typen ingrediënten en portiegrootte die je gebruikt. Het is altijd een goed idee om de voedingswaarden van de specifieke ingrediënten die je gebruikt te controleren en te wegen als je nauwkeurige gegevens wilt hebben.

Afbeelding ter illustratie. depositphotos

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen