Quiche met snijbiet en feta

Quiche met snijbiet en feta

Een heerlijk koolhydraatarm recept is een quiche met snijbiet en feta. Een eenvoudig recept dat je kunt uitproberen:

Ingrediënten:

  • 1 snijbiet, gewassen en in stukjes gesneden
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1 kant-en-klaar koolhydraatarm taartdeeg

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rol het taartdeeg uit en leg het in een taartvorm. Prik er met een vork gaatjes in en bak het 10 minuten voor in de oven.
  3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de snijbiet toe en bak deze nog eens 2-3 minuten, of totdat de snijbiet is geslonken.
  5. Verdeel de snijbiet over de voorgebakken taartbodem en verkruimel de feta eroverheen.
  6. Klop de eieren en slagroom in een kom en voeg het zout en peper toe. Giet het mengsel over de snijbiet en feta.
  7. Bak de quiche gedurende 25-30 minuten, of totdat de vulling gestold is en de bovenkant goudbruin is.
  8. Haal de quiche uit de oven en laat deze 5-10 minuten afkoelen voordat je hem serveert.

Je kunt ook andere groenten toevoegen aan de quiche, zoals cherrytomaatjes, paprika of spinazie. Geniet van je heerlijke koolhydraatarme maaltijd met deze quiche met snijbiet en feta!

Afbeelding ter illustratie

Reactie plaatsen