Okragumbo

Okragumbo

Een koolhydraatarm recept met okra is deze heerlijke okragumbo. Dit gerecht is heerlijk als hoofdgerecht en zit boordevol groenten en smaak. Serveer de okragumbo met bijvoorbeeld bloemkoolrijst of een koolhydraatarm broodje voor een complete maaltijd.

Ingrediënten:

  • 500 gram okra
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel zout
  • 500 gram gepelde garnalen (optioneel)
  • Verse peterselie, fijngehakt, ter garnering

Bereidingswijze:

  1. Snijd de okra in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Snijd de ui, knoflook, bleekselderij en paprika fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de ui, knoflook, bleekselderij en paprika op middelhoog vuur totdat deze zacht zijn.
  3. Voeg de okra toe aan de pan en bak deze kort mee totdat deze iets zachter is geworden.
  4. Voeg de tomatenblokjes, kippenbouillon, tijm, paprikapoeder, cayennepeper en zout toe aan de pan en breng aan de kook.
  5. Laat de okragumbo ongeveer 30 minuten sudderen op laag vuur totdat de okra zacht is geworden en de smaken goed zijn ingetrokken.
  6. Voeg de gepelde garnalen toe en laat deze nog 5 minuten meekoken totdat ze gaar zijn.
  7. Serveer de okragumbo in kommen en garneer met verse peterselie.

Eet smakelijk!

Afbeelding ter illustratie.

Reactie plaatsen