gevulde-paprikas-met-tonijn-en-feta

Gevulde paprika's met tonijn en feta

Deze gevulde paprika's met tonijn en feta zijn een heerlijk koolhydraatarm gerecht dat rijk is aan eiwitten en groenten. Serveer ze bijvoorbeeld met een frisse salade voor een complete maaltijd.

Ingrediënten:

  • 4 groene paprika's
  • 2 blikjes tonijn op waterbasis, uitgelekt
  • 100 gram feta kaas, verkruimeld
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snijd de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Plaats de paprika's in een ovenschaal.
  3. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook gedurende 2-3 minuten.
  4. Voeg de tonijn en paprikapoeder toe aan de pan en bak gedurende 3-4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Vul de paprika's met het tonijnmengsel en strooi de feta kaas eroverheen.
  6. Bak de paprika's gedurende 25-30 minuten in de oven, tot ze zacht zijn en de feta kaas gesmolten is.

Smakelijk eten!

Afbeelding ter illustratie

Reactie plaatsen