Geroosterde venkelsalade

Geroosterde venkelsalade

Een heerlijk koolhydraatarm recept is deze venkelsalade met sinaasappel en zwarte olijven. Deze geroosterde venkelsalade is een smaakvolle en lichte koolhydraatarme optie voor de lunch of het diner.

De zachte en zoete smaak van geroosterde venkel gaat goed samen met de zoute olijven en frisse sinaasappel. De balsamico dressing voegt een heerlijke zuurheid toe. 

Ingrediënten:

  • 2 venkelknollen, in dunne plakjes gesneden
  • 1 sinaasappel, gepeld en in partjes gesneden
  • 1/2 kopje zwarte olijven, gehalveerd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 1/4 kopje gehakte verse peterselie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Leg de venkelplakjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  3. Rooster de venkelplakjes gedurende 20-25 minuten, totdat ze zacht en goudbruin zijn geworden. Laat de venkel afkoelen.
  4. Meng in een kom de afgekoelde venkel, sinaasappelpartjes en gehalveerde zwarte olijven.
  5. Meng in een aparte kom de olijfolie en balsamico azijn tot een dressing.
  6. Giet de dressing over de venkelsalade en meng goed door.
  7. Garneer met verse peterselie.

Eet smakelijk!

Afbeelding ter illustratie

Reactie plaatsen