geroosterde-bloemkoolrijst

Geroosterde bloemkoolrijst

Een heerlijk koolhydraatarm recept met bloemkool is geroosterde bloemkoolrijst. Hier is een eenvoudig recept dat je kunt uitproberen:

Ingrediënten:

  • 1 grote bloemkool
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de bloemkool in kleine stukjes en doe deze in een keukenmachine. Pulseer totdat de bloemkool de consistentie heeft van rijst.
  3. Doe de bloemkoolrijst in een grote kom en meng met olijfolie, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper.
  4. Verdeel de bloemkoolrijst over een bakplaat en spreid het gelijkmatig uit.
  5. Rooster de bloemkoolrijst gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat het goudbruin en knapperig is.
  6. Serveer als bijgerecht bij vlees of vis, of voeg extra groenten toe om het als vegetarisch hoofdgerecht te serveren.

Je kunt ook extra kruiden en specerijen toevoegen naar smaak, zoals paprikapoeder, chilipoeder of tijm. Geniet van je heerlijke koolhydraatarme maaltijd met deze geroosterde bloemkoolrijst!

Afbeelding ter illustratie.

Reactie plaatsen