gebakken-rode-kool-met-spekjes-en-ui

Gebakken rode kool met spekjes en ui

Een heerlijk koolhydraatarm recept is gebakken rode kool met spekjes en ui. Hier is een eenvoudig recept dat je kunt uitproberen:

Ingrediënten:

  • 1 rode kool, fijngesneden
  • 150 gram spekreepjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten tot ze zacht zijn.
  2. Voeg de spekreepjes toe en bak ze gedurende 5-7 minuten, of totdat ze knapperig zijn.
  3. Voeg de fijngesneden rode kool toe en bak deze nog eens 5-7 minuten, of totdat de kool zacht is geworden.
  4. Voeg de appelazijn, komijnpoeder, zout en peper toe en meng goed door elkaar.
  5. Bak de rode kool nog eens 2-3 minuten totdat alles goed is opgewarmd en de smaken goed zijn vermengd.
  6. Serveer de gebakken rode kool als bijgerecht bij vlees of vis, of als hoofdgerecht met extra groenten.

Je kunt ook andere kruiden en specerijen toevoegen naar smaak, zoals kaneel, tijm of gemberpoeder. Geniet van je heerlijke koolhydraatarme maaltijd met deze gebakken rode kool met spekjes en ui!

Afbeelding ter illustratie

Reactie plaatsen