zuurkool-ovenschotel

Zuurkool ovenschotel met gehakt en courgette

Zuurkool ovenschotel met gehakt en courgette

Hier is een koolhydraatarm recept met zuurkool.

Ingrediënten:

  • 500 g rundergehakt
  • 500 g zuurkool
  • 2 middelgrote courgettes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1/2 theelepel zout
  • Zwarte peper naar smaak
  • 150 g geraspte kaas

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snijd de courgettes in blokjes en bak ze in een grote koekenpan met de olijfolie tot ze zacht zijn. Haal de courgette uit de pan en zet apart.
  3. Bak het gehakt in dezelfde pan tot het bruin is. Voeg de ui, knoflook, paprikapoeder, karwijzaad, zout en peper toe en bak nog 2 minuten.
  4. Voeg de zuurkool en groentebouillon toe en laat het geheel nog 5 minuten sudderen.
  5. Vet een ovenschaal in en verdeel het gehaktmengsel over de bodem.
  6. Verdeel de courgette over het gehaktmengsel en strooi de geraspte kaas eroverheen.
  7. Bak de ovenschotel gedurende 25-30 minuten in de oven, totdat de kaas goudbruin is.

Eet smakelijk!

Afbeelding ter illustratie. depositphotos

Reactie plaatsen