spinazie-frittata

Spinazie Frittata

Hier is een koolhydraatarm recept met spinazie dat je kunt proberen: Spinazie Frittata

Ingrediënten:

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 g verse spinazie, gewassen en gehakt
  • 6 grote eieren
  • 1/2 kopje melk
  • 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  2. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte ui toe en bak tot hij zacht en glazig is, ongeveer 3-4 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog eens 1-2 minuten.
  3. Voeg de gehakte spinazie toe en bak tot deze is geslonken, ongeveer 2-3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Klop de eieren in een kom samen met de melk en de geraspte Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Giet het eimengsel over de spinazie en de uien in de koekenpan en bak gedurende 3-4 minuten tot de onderkant is gestold.
  6. Zet de koekenpan in de oven en bak nog eens 10-12 minuten, of tot de bovenkant van de frittata goudbruin is en de eieren volledig gestold zijn.
  7. Haal de koekenpan uit de oven en laat de frittata afkoelen voordat je hem aansnijdt en serveert.

Dit gerecht is koolhydraatarm en bevat veel gezonde voedingsstoffen van de spinazie. Het is ook gemakkelijk te maken en kan worden geserveerd als ontbijt, lunch of diner. Smakelijk eten!

Afbeelding ter illustratie.

Reactie plaatsen