knolselderijpuree

Knolselderijpuree

Een heerlijk koolhydraatarm recept is knolselderijpuree. Dit gerecht is een heerlijk alternatief voor aardappelpuree en bevat veel minder koolhydraten.

De knolselderijpuree kan worden geserveerd als bijgerecht bij het diner en past perfect bij geroosterd vlees of vis. 

Ingrediënten:

  • 1 middelgrote knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/4 kopje zure room
  • 2 eetlepels boter
  • Zout en peper naar smaak
  • 1/4 kopje gehakte verse peterselie

Bereidingswijze:

  1. Kook de knolselderij en knoflook in een grote pan met water gedurende 20-25 minuten, of totdat de knolselderij zacht is.
  2. Giet de knolselderij af en doe het in een blender of keukenmachine.
  3. Voeg de zure room, boter, zout en peper toe en pureer alles tot een gladde puree.
  4. Breng de puree over naar een serveerschaal en garneer het met gehakte peterselie.

Je kunt ook experimenteren met andere smaakmakers, zoals mosterd of geraspte kaas, om de puree op smaak te brengen.

Eet smakelijk!

Afbeelding ter illustratie

Reactie plaatsen