geroosterde-broccoli-met-knoflook-en-parmezaanse-kaas

Geroosterde broccoli met knoflook en Parmezaanse kaas

Hier is een eenvoudig koolhydraatarm recept met broccoli dat je kunt proberen:

Geroosterde broccoli met knoflook en Parmezaanse kaas

Ingrediënten:

  • 1 grote broccoli, in kleine roosjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Doe de broccoli-roosjes in een grote kom en voeg de knoflook, olijfolie, zout en peper toe. Meng goed.
  3. Leg de broccoli-roosjes op een bakplaat en zet ze 20-25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.
  4. Haal de bakplaat uit de oven en strooi de Parmezaanse kaas over de broccoli-roosjes. Zet de bakplaat terug in de oven en bak nog eens 5-7 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
  5. Serveer de geroosterde broccoli warm.

Dit gerecht is koolhydraatarm en bevat veel gezonde voedingsstoffen van de broccoli. Het is ook een heerlijke bijgerecht voor bijvoorbeeld kip of vis. Smakelijk eten!

Afbeelding ter illustratie.

Reactie plaatsen