Andijvie Stamppot met Spekjes

Dit gerecht is koolhydraatarm en bevat veel gezonde voedingsstoffen van de andijvie. Het is ook gemakkelijk te maken en kan worden geserveerd als hoofdgerecht.

Ingrediënten:

  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 grote krop andijvie, gewassen en in fijne reepjes gesneden
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 50 g roomboter
  • 100 ml melk
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Kook de aardappelen in een grote pan met water en zout in ongeveer 20-25 minuten gaar.
  2. Bak de spekblokjes in een koekenpan tot ze knapperig zijn. Haal de spekblokjes uit de pan en leg ze op keukenpapier om uit te lekken.
  3. Bak in dezelfde pan de ui en knoflook tot ze glazig zijn, voeg dan de andijvie toe en roerbak tot deze geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Giet de aardappelen af en voeg de boter en melk toe. Stamp de aardappelen fijn met een stamper of mixer.
  5. Voeg het andijvie-uienmengsel en de spekblokjes toe aan de gestampte aardappelen en meng alles goed door elkaar.
  6. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de stamppot met extra spekblokjes eroverheen gestrooid.

Smakelijk eten!

Reactie plaatsen